Teknoloji

PTT ücretsiz maske taleplerini e-Devlet üzerinden toplayacak

ptt ücretsiz maske

Marketlerde ve pazar yerlerinde maske kullanımının zorunlu hâle gelmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, 20-65 yaş arasındaki tüm yurttaşlara PTT aracılığıyla ücretsiz maske dağıtılacağını açıklamıştı. Bu açıklamadan kısa bir sonra ePTTAVM sitesi üzerinden maske talepleri alınmaya başlamıştı.

Ancak maske talep sistemi, duyurunun ardından vatandaşlardan gelen yoğun talebin kaldırılamaması nedeniyle çöktü. İlk etapta kayıt talep sisteminin olduğu sayfaya bile erişilemezken, bir süre sonra sayfa erişilebilir hâle geldi. Ne var ki, sayfa yeniden erişime açıldıktan sonra da taleplerin tamamlanmaması nedeniyle süreçte bir değişikliğe gidildi.

Artık ePTTAVM sitesi üzerindeki ücretsiz maske talep sistemi sayfasında kullanıcıları şu ifade karşılıyor: ” Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Ücretsiz maske teminine ilişkin sistem e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma açıldığında gerekli duyuruları sizlerle paylaşacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla.”

PTT ücretsiz maske için taleplerin e-Devlet Kapısı üzerinden alınacağını açıklasa da, henüz e-Devlet Kapısı’nda bu sistem görülmüş değil. Ancak e-Devlet üzerinden maske talep sistemi sayfasının gün içinde aktif hâle gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER