Manşetler

PTT Messenger: Milli mesajlaşma servisi tanıtıldı

Ülkemizin köklü iletişim kurumu PTT, yeni anında mesajlaşma servisiyle birlikte modern çağa uyum sağlıyor. PTT Messenger adlı mesajlaşma servisi, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Bakanlar Kurulu toplantısında kullanılarak tanıtıldı. PTT Messenger, kamu kurum ve kuruluşları arasında iletişim için kullanılacak. Daha sonra da halkın kullanımına açılacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak, Hatay’daki hareket merkezinde bulunan Korgeneral Metin Temel ile PTT’nin yeni iletişim platformu üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi. iPhone X üzerinde kurulu olduğu görülen mesajlaşma uygulaması hakkında Korgeneral Temel’e bilgi veren Başbakan Yıldırım, “Bugün yaptığımız görüşme ile PTT Genel Müdürlüğümüzün tamamen yerli ve milli imkanlar ile geliştirdiği haberleşme programının tanıtımını yapıyoruz.” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da, yeni geliştirilen haberleşme sistemi hakkında bilgi verdi. “Yerli haberleşme platformu yaptık. Yerli WhatsApp gibi düşünülebilir. Bu platform gözetleme-dinleme yapmamaktadır. Kamu kurumları bunu kullanacak. Sonra vatandaşların kullanımına da açılacak.” şeklinde konuşan Bozdağ, “Bunun ilk uygulamasını da Sayın Başbakanımız Zeytin Dalı Harekatı’nı yürüten 2. Ordu Komutanımızla konuşmuş, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bilgi almıştır. Önemli bir değişim, gelişme? dedi.

Milli, Güvenli Anlık Mesajlaşma ve Haberleşme Çözümü olarak tanımlanan uygulama PTT Genel Müdürlüğü tarafından geliştirildi. iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra Windows ve Mac cihazlarından da erişilebilen bu servisin uygulamaları henüz App Store veya Google Play’e yüklenmedi. Android versiyonunun PTT’nin web sitesinde, PTT Messenger için açılan sayfa üzerinden yüklenebildiği belirtiliyor. Ayrıca mesajlaşma servisi web sitesi üzerinden de kullanılabiliyor. Ne var ki, yoğun talep yüzünden, haberi hazırladığımız sırada web sitesine erişilemiyordu.

İLGİLİ HABERLER