Teknoloji

PSVR 2 ilk PSVR’ın oyunlarını desteklemeyecek

sony psvr 2

PSVR 2 önümüzdeki yılın başlarında oyuncularla buluşacak. Sony şimdiden yeni nesil sanal gerçeklik başlığı için heyecan inşa etmeye başlamış durumda. Sanal gerçeklik başlığı ilk kez bu hafta içinde Tokyo Oyun Fuarı’nda görücüye çıkacak. Buna ek olarak, platform için hazırlanan bazı oyunlar da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen State of Play etkinliğinde gösterilmişti.

Sony’nin yeni nesil sanal gerçeklik başlığından gelen son haberler ise oyuncuları üzecek türden. PlayStation’ın resmi podcast‘inde konuşan platform deneyiminden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Hideaki Nishino, PSVR oyunlarının PSVR 2’de oynanamayacağını açıkladı. Nishino, bunun yeni nesil konsolun yeni bir sanal gerçeklik deneyimi sunmak amacıyla tasarlanmasından kaynaklandığını belirtti.

Nishino sözlerine şöyle devam etti: “PSVR 2 çok daha gelişmiş özelliklerle gelecek. Bunlar arasında dokunsal geri bildirim verebilen ve uyarlanabilir tetik tuşlarına sahip yeni kumanda, iç dış izleme, göz takibi, 3D ses ve 4K HDR desteği gibi özellikler kullanıcıları bekliyor. Bu da PSVR 2 için oyun geliştirmenin orijinal PSVR için oyun hazırlamaktan çok daha farklı olacağı anlamına geliyor.”

PSVR’da oynanabilen bazı oyunların yeni versiyona geleceği daha önce doğrulanmıştı. Ancak son açıklamanın yine de oyun severler için üzücü olduğu söylenebilir. Sony’den yapılan açıklama, PSVR 2 alanların eski oyunlarını oynamak için eski konsollarını da saklaması gerektiği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER