Eğlence

PSV Eindhoven taraftarlarından Wi-Fi protestosu

 

psv-wi-fi-protesto

Hollanda’nın köklü takımlarından PSV Eindhoven’ın taraftarları takımın maçlarını oynadığı Philips Stadyumu’na Wi-Fi ağı kurulmasını oldukça ateşli biçimde protesto etti. PSV Eindhoven’ın 6-1 kazandığı NAC Breda maçı sırasında gerçekleştirilen protestonun başını en ateşli taraftarların bulunduğu T ve U bölümleri çekti.

Konsantrasyonlarının dağılacağı ve sahadaki takıma olan desteğin azalacağı gerekçesiyle Wi-Fi ağının kurulmasına karşı çıkan taraftarlar, bu projeye yönelik tepkilerini çeşitli pankart ve flamalarla ortaya koydu. Halihazırda takıma olan desteğin telefonların yarattığı dikkat dağınıklığı nedeniyle azaldığını belirten taraftarlar, stadyuma Wi-Fi teknolojisinin gelişini taraftarı seçkinleştirme projesinin bir parçası olarak değerlendiriyor. Maçları ayakta izleyen taraftarların güvenlik görevlileri tarafından zorla oturtulmalarına da tepki gösteren taraftarlar, “Evinizde oturun” ve “Birlikte ayakta” yazılı pankartlar da açtılar.

Stadyumlarda teknolojinin yeri şu sıralarda futbol dünyasında sıklıkla konuşuluyor. Geçtiğimiz hafta da Manchester United Old Trafford’da tablet kullanımını yasaklamış ve gerekçe olarak tabletlerin görüşü engellemesini göstermişti.

 

İLGİLİ HABERLER