Eğlence

PSP2 iPhone’u kendi silahıyla mı vuracak?

psp2-prototip-290-x-162PocketGamer sitesinin ortaya çıkardığı yeni bir dedikoduya göre Sony mevcut PSP’nin yerine dokunmatik ekranlı yeni bir model çıkaracak. Bu yeni modelin iPhone’a benzeyeceği söyleniyor, ancak iPhone’dan farklı olarak kızaklı bir tasarıma sahip olacağı, ek kontrol tuşlarının ekranın arkasında gizleneceği belirtiliyor.

Yeni PSP ile birlikte oyun geliştirme çalışmaları da desteklenecek. Yazılımcılar dokunmatik ekran ile uyumlu çalışan oyunlar tasarlayabilecek. Bu arada geliştirilen oyunlar eski PSP versiyonları ile de uyumlu olacak ve analog çubuk yardımıyla oynanabilecek. Sözü edilen yeni PSP’nin daha çok internetten indirilebilen oyunlar üzerine yoğunlaşacağı tahmin ediliyor. Yani pek fazla sevilmeyen UMD de tarihe karışmış olacak. Sony yeniden tasarlanmış PSP ile ilgili söylentileri sürekli yalanlıyor, ancak PSP’nin yenilenmesi ile ilgili gizliden gizliye bir planı da yürütüyor. Sony’den gelen ipuçları internetten indirilen içeriklerin bu oyun konsolunun bu seneki stratejisi içerisinde yer aldığını işaret ediyor. Ayrıca PSP’nin ekranı ve mikrofonu da gelecekte gidilecek tasarım yönünü gösteriyor.

Japon firma birçok yönden rakipleri tarafından kuşatılmış durumda. Nintendo DSi Avrupa ve ABD’ye ayak bastı ve medya ile internet özellikleri sayesinde oldukça fazla şey vaat ediyor. Bazı mobil geliştiriciler dikkatini iPhone ve iPod touch’a kaydırmış durumda. Örneğin, ngmoco bu cihazların Nintendo ve Sony’ninkilere göre daha kaliteli yazılım ve donanıma sahip olduğunu iddia ediyor.

İlgili — Pocket Gamer

İLGİLİ HABERLER