Eğlence

‘PSP Plus’ ile Sony PSP’de Dual Shock keyfi(?)

Teknoblog.com – Sony PlayStation 3’ü kontrol etmeye yarayan Dual Shock 3 kontrolörlerle PlayStation Portable’lar da oyun oynamanın mümkün hale geleceğine dair söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Sonunda bu söylentiler açıklığa kavuştu. PSP Plus adı verilen özellik ile Dual Shock 3 ya da SIXAXIS oyun kontrolörleri ile PSP 2000 ya da 3000’lerde oyun oynanabilecek.

Öncelikle iyi haberi verelim. PSP Plus titreşim özelliğini ve ikinci analog çubuğunun kullanımını destekleyecek. Şimdi de kötü haber. Bütün cihaz bağlantılarının nasıl olacağı hala belli değil. Ancak bu özelliği kullanabilmeniz için bir PS3 sahibi olmalısınız. Desteklenecek olan ilk oyun Resistance Retribution. PSP Plus özelliğinin bu oyunda aktif hale getirilmesi bir PS3 oyunu olan Resistance 2 üzerinden gerçekleşecek.

Sonuç olarak, PSP üzerinde Dual Shock rüyası kolay olmayacak. PS3 ve TV gereksinimi ile Sony PSP’nin bütün amacını bertaraf etmiş oluyor. Herşey kesinleşince daha ayrıntılı bilgileri bu sayfalarda bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER