Eğlence

PSN Online ID değişikliği için beta dönemi yakında başlıyor

playstation mobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, PlayStation 4 sahiplerinin uzun süredir beklediği müjdeyi sonunda verdi. Oyuncular yakında PSN Online ID değiştirme imkanına sahip olacak. PSN hesapları oluşturulduğunda belirlenen ve kullanıcıların PSN adını oluşturan Online ID’lerin değişiklikler kasım ayından itibaren yapılabilecek.

Söz konusu değişikliği mümkün kılan özellik, ilk etapta beta etiketiyle kullanıma sunulacak. Beta programına da sadece PlayStation Preview Program üyeleri ve daha önce PlayStation 4 yazılım beta programına katılan kullanıcılar kabul edilecek.

Beta programına katılanlar, Online ID’lerini diledikleri kadar sık şekilde değiştirebilecek. Beta dönemi sona erdiğinde ise tüm kullanıcılar ilk PSN Online ID değişikliğini ücretsiz olarak yapabilecek. Daha sonraki değişiklikler ise ücretli olacak.

PSN Online ID’sini değiştirenler diledikleri takdirde arkadaşları görebilsin diye eski ID’lerini de yenisiyle birlikte görünür yapabilecek. Sony’nin açıklamasına göre, 1 Nisan 2018’den sonra piyasaya çıkan oyunların Online ID değişikliğini tamamen destekleyecek. Bu tarihten önce çıkan oyunların büyük çoğunluğu da değişikliği destekleyecek olsa da, zaman zaman problem ve hatalarla karşılaşmanın muhtemel olduğu ifade edildi. Bundan dolayı sorun yaşayan tüm kullanıcılar hızlı bir şekilde eski Online ID’sine dönebilecek ve sorun yaşadığı oyunu tekrar başlatabilecek.

PSN Online ID değiştirme özelliği 2019’da tüm kullanıcılara açılacak

PSN Online ID değişikliği için kasım ayında başlayacak beta sürecinin 2019’un ilk ayları itibarıyla tamamlanması ve sürecin tüm PlayStation 4 sahiplerine açılması bekleniyor. Beta testinin tamamlanmasıyla birlikte Online ID değişikliğini destekleyen oyunların listesi PlayStation.com sitesinde yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER