ManşetlerTeknoloji

PlayStation Network hesapları sebepsiz yere kalıcı olarak askıya alınıyor

sony playstation psn

Pek çok PlayStation Network (PSN) kullanıcısı, hesaplarının bir anda sebepsiz yere kalıcı olarak askıya alındığını gösteren paylaşımlarla karşılaşıyor. X’te yapılan bir paylaşımda, Sony’nin gönderdiği mesajda şu ifadelerin yer aldığı görülüyor: “Bu hesap, PlayStation Network Hizmet Şartları ve Kullanıcı Sözleşmesinin ihlali nedeniyle PlayStation Network’te kalıcı olarak askıya alındı.”

Benzer paylaşımlar Reddit‘te de yapılırken, PlayStation’ın Facebook ve Instagram hesaplarına da benzer durumu gösteren çok sayıda yorumun geldiği görülüyor. ResetEra gibi oyun odaklı forumlarda da aynı soruna dikkat çeken paylaşımların yapıldığını belirtmekte fayda var.

Söz konusu mesajı alan kullanıcılardan bazıları, artık erişim sağlayamadıkları dijital PlayStation oyunlarına çok fazla para harcadıkları için doğal olarak oldukça üzgün durumda.

Sony PSN hesaplarındaki sorun hakkında açıklama yapmadı

Sony’den henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Şirketin PlayStation destek sayfasında bu sorundan bahsedilmiyor. PlayStation veya Ask PlayStation sosyal medya hesaplarında da konuyla ilgili bir paylaşımda bulunulmuş değil. Kısacası Sony tarafına şu an için bir sessizlik hakim.

PSN hesaplarıyla ilgili bu sorunun kapsamı şu an için belirsizliğini koruyor. Hesabında bir sorun yaşamayan kullanıcıların sayısı da bir hayli fazla. Ancak gelen şikayetler, Sony’nin düzeltmesi gereken bir şey olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER