Teknoloji

PS5 tamamen yenilenmiş kullanıcı arayüzüyle gelecek

en iyi ps5 oyunları

Sony geçtiğimiz hafta PlayStation 5 için düzenlediği etkinlikte donanım ve oyunlar hakkında detaylı bilgiler vermiş, ancak işin yazılım tarafına değinmemişti. Ancak bir şirket yöneticisi tarafından yapılan bir LinkedIn paylaşımı, PS5 ile birlikte kullanıcıları tamamen yenilenmiş bir arayüz beklediğini ortaya çıkardı.

Söz konusu paylaşımın altında PlayStation’ın OX tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Matt MacLaurin’in imzası bulunuyor. MacLaurin paylaşımında PS5’in arayüzünün PS4’ün arayüzüne kıyasla yüzde 100 oranında yenilenmiş olacağını ve çok farklı bazı yeni konseptler barındıracağını belirtti.

MacLaurin’in paylaşımında fazla detay bulunmasa da, yeni arayüzün pragmatik olacağı ve yeni bir görsel dilin üzerine inşa edildiği vurgulandı. Sony’nin yeni arayüzdeki odak noktası ise hız olacak. MacLaurin, kullanıcıların tüm arayüzde yapmak istediklerini saniyeler içinde gerçekleştirebilmesini amaçladıklarını dile getirdi.

PS5’in özel tasarlanmış bir SSD’ye sahip olması ve bu SSD’nin üst sınıf SSD’lerden bile hızlı çalışacağının belirtilmesi, Sony’nin arayüzde hız konusuna odaklanmasını daha anlamlı kılıyor.

Sony şimdilik PS5 için sadece beyaz renk seçeneğini gözler önüne çıkarmış durumda. Ancak şirket zaman içinde farklı seçenekler de sunacak gibi görünüyor. MacLaurin’in “Herkese uygun bir özel versiyon olacak” sözleri bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER