Teknoloji

PS5 sahiplerine ekstra depolama alanı müjdesi

sony e-spor ps5 ekran görüntüsü alma güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation 5’in 825 GB SSD kapasitesi, Call of Duty ve Cyberpunk 2077 gibi oyunların kapladığı büyük alan nedeniyle sorgulanıyor. Kullanıcıların elinde bu kapasiteyi artırma gibi bir imkan olsa da, şu an için bu imkanın kullanımına izin verilmiyor. Ancak önümüzdeki yaz itibarıyla bu durum değişeceğe benziyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, PS5 sahipleri yaz aylarından itibaren M.2 yuvasını kullanarak SSD kapasitesini artırabilecek.

Ekstra alan kullanımının yazılım güncellemesinin ardından mümkün hâle geleceği ifade edildi. Bu güncellemeyle birlikte ısınmayı engellemek adına fanın daha hızlı şekilde çalışmasının da önünün açılacağı belirtildi.

Ekstra alanı kullanmak için PS5’in plastik kapağını çıkarmak ve ardından da sürücüyü yüklemek gerekiyor. PlayStation 5 hâlihazırda mevcut ve yeni nesil, çok yüksek hızlı PCIe 4.0 M.2 SSD sürücülerini destekliyor. Ancak Sony’den desteğin kesin kapsamı konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, PS5 825 GB SSD ile geliyor. Ancak bu alanın 667 GB’lık kısmı cihaz sahipleri tarafından kullanılabiliyor. Standart harici sabit diskler USB ile konsola bağlanabiliyor. Ancak bunlardan sadece PS4 oyunlarında yararlanılabiliyor. Sony M.2 SSD genişlemesini doğrulasa da, süreçle ilgili detay paylaşmadı.

İLGİLİ HABERLER