Manşetler

PS5 Slim geliyor mu? Söylentiler, yeni PlayStation modelinin kapıda olduğunu gösteriyor

ps5 slim

PlayStation oyun dünyası, yeni bir heyecan dalgasına kapılmış durumda. Sony’nin PS5 Slim adını alması beklenen, çıkarılabilir disk sürücüsü içerecek olan yeni bir PlayStation 5 modeli üzerinde çalıştığı iddiaları artıyor.

Birkaç gün önce Çin’den sızdırılan ilk resimle başlayan bu dedikodular, şimdi de Avustralyalı PlayStation tamir uzmanı Better Way Electronics’ten sızan bir video ile güçlendi. Video, disk sürücüsü için bir çıkıntı, ortada daha küçük bir havalandırma alanı olan bir eğri, kasada her iki tarafında iki yarık ve ön yüzde tek USB-C ve USB-A portu yerine çift USB-C portu içeriyor.

PS5 Slim Ne Zaman Çıkacak ve Fiyatı Ne Olacak?

İlk sızıntılar 2023 Eylül’ünde çıkarılabilir bir disk sürücüsü ile yeni bir PS5’in geleceğine işaret etmekteydi. Bu yeni modelin, disk sürücüsü olmadan kendi başına veya bir paket içinde satışa sunulabileceği de söylentiler arasında. Şu anda kullanıcılar, ya $399 fiyatlı PS5 Digital Edition’ı veya $499 fiyatlı disk sürücülü PS5’i satın alabilmekte. Türkiye’de ise fiyatlar 20 bin TL civarında dalgalanıyor.

Microsoft da bu yıl içinde bir PS5 Slim modelinin yolda olduğunu düşünüyor gibi görünüyor. Xbox üreticisi, geçtiğimiz ay FTC v. Microsoft duruşmasının bir parçası olarak sunulan belgelerde bu söylentilere atıfta bulundu. Microsoft, PS5 Slim’in $399.99 fiyat etiketiyle geleceğini düşünüyor; bu da PS5 Digital Edition ile aynı fiyat noktası.

Sony ayrıca, ilk PS5 satışlarını Birleşik Krallık, Almanya, Hindistan ve Avrupa’nın diğer bölgelerinde de başlattı. Fiyat indirimi promosyonları, konsolun geçtiğimiz ay piyasaya sürülmesinden bu yana 40 milyon PS5 sattığını Sony’nin duyurmasının hemen ardından başladı.

Eğer orijinal dedikodular gerçeğe dönüşürse, PS5 Slim’in gerçek olup olmadığını ve sızdırılan fotoğrafların ve videoların doğru olup olmadığını öğrenmek için yalnızca birkaç haftamız kaldı. Şu anda, bu yeni modelin PlayStation dünyasına neler getireceği merakla bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER