Teknoloji

PS5 Pro 2023’ün sonlarında piyasaya çıkabilir

ps5 güncellemesi

Sony’nin PlayStation 5’i güncellemeyi planladığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Şirketin bu doğrultuda PS5 Pro modelini çıkarmaya hazırlandığı iddiası da konuşuluyor.

Son haberlere göre, Sony bu modeli önümüzdeki yıl kullanıcılarla buluşturacak. Şirketin böylelikle PS5 ve Xbox Series X arasındaki güç algısını değiştirmeyi amaçladığı söyleniyor.

RedGaming YouTube kanalının iddiasına göre, PlayStation 5’in Pro versiyonu için hazırlıklar başlamış durumda. Şirketin konsolu 2023’ün sonlarında piyasaya çıkarmayı planladığı, ancak olası bir gecikmeyle konsolun çıkışının 2024’ün ilk çeyreğine kalabileceği de konuşuluyor.

Bu iddia kulağa mantıklı geliyor. PS4 ve güçlendirilmiş PS4 Pro’nun çıkışları arasında da yaklaşık 3 yıllık bir süre vardı. Konuşulan tarihe kadar küresel çip krizinin etkisinin de azalması bekleniyor.

PlayStation 5’in Pro versiyonunun çıkmasının bir zorunluluk olduğunu söyleyenlerin olduğunu da belirtmek gerekiyor. PS5 muhteşem bir konsol olarak değerlendirilse de, GPU konusunda Xbox Series X karşısında küçük bir dezavantaja sahip. Bu da bir oyunun iki konsoldaki çözünürlükleri konusunda farklılıklara neden oluyor.

8K desteği de PlayStation için konuşulan özellikler arasında sayılsa da, bunun PS5 Pro’ya yetişmesi beklenmiyor.

PS5 Pro hakkında henüz ortada somut bir bilgi veya işaret yok. Ancak önümüzdeki aylarda bu versiyonla ilgili çok daha fazla paylaşımla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER