EğlenceTeknoloji

Sony PS5 oyunları için ilk bilgileri çok yakında paylaşabilir

sony PS5 oyunları

Sony, PS5 oyunları hakkındaki ilk resmi bilgilendirmesini kısa süre içinde yapacak gibi görünüyor. Bloomberg’in haberinde 3 Haziran tarihi verilse de, bu tarihin de henüz kesinleşmemiş olduğu belirtiliyor. Sony’nin planlarının koronavirüs salgını nedeniyle tam anlamıyla netleşmediği ifade ediliyor.

Sony’nin gelecek hafta yapacağı oyun duyurusunun da çok kapsamlı olması beklenmiyor. Şirketin etkinlikte PS5’e dair tüm detayları paylaşmayacağı ve önümüzdeki aylarda bu doğrultuda başka etkinlikler de gerçekleştirebileceği ifade ediliyor. Konsolun tasarımının da daha sonra düzenlenecek etkinliklerden birinde görülmesi bekleniyor.

Bazıları PS5’te de oyuncuların karşısına çıkacak çeşitli yeni nesil oyunların duyuruları daha önce yapılmıştı. Ancak Sony’den şimdiye kadar PS5’in özel oyunları konusunda bir açıklama gelmiş değil.

Yine de, bu konuda bazı dedikodular şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda. Resmi PlayStation dergisinin Birleşik Krallık versiyonunun yeni sayısında, 38 PS5 oyununa dair bilgilerin ve ekran görüntülerinin yer alacağı ortaya çıktı.

Sony’nin PS5 oyunları hakkında bilgi verme konusundaki yaklaşımı, rakibi Microsoft’un Xbox Series X oyunları stratejisinden biraz daha farklı görünüyor. Microsoft yeni konsolunun oyunlarına dair ilk bilgileri paylaşırken; Sony şimdiye kadar konsolun teknik özelliklerine odaklanmayı seçmiş ve buna ek olarak yeni DualSense oyun kumandasının duyurusunu yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER