Teknoloji

En yeni güncelleme Xbox Series X özelliğini PS5’e getiriyor

sony e-spor ps5 ekran görüntüsü alma güncellemesi

23 Mart itibarıyla dağıtıma çıkan en son PS5 güncellemesi, Xbox Series X’te bulunan bir özelliği PlayStation 5’e getiriyor. Sony’nin orijinal yama notlarında bahsedilmeyen bu özellik otomatik düşük gecikme modu (ALLM) adını taşıyor.

Bir TV teknolojisi olan ALLM ile konsolda oyun oynanmaya başlandığında ekran otomatik olarak oyun moduna geçiş yapıyor. Söz konusu özellik Xbox Series X ve S’te ilk günden beri mevcuttu.Güncelleme bu özelliği PlayStation 5’e de getiriyor. En yeni PS5 güncellemesini indirenler, ALLM’nin aktif hâle geldiğini doğruluyor.

Oyunları uygun ayarlarla oynayanlar için ALLM desteği çok önemli görünmeyebilir. Ancak oyun için TV ayarlarını değiştirmeye alışık olmayanlar bu destekten faydalanabilir. ALLM konsolda oyun oynarken daima en uygun görüntüyü görmeyi sağlıyor.

Böylelikle oyunlardaki gecikmenin azalacak olması da deneyimi artıracak faktörler arasında göze çarpıyor.

Sony’nin PS5 güncellemesi için hazırladığı notlarda otomatik düşük gecikme modundan daha açık şekilde bahsetmemesi ilginç bir tercih olarak değerlendirilebilir. ALLM’nin gelişinin ardından PS5 sahiplerinin istek listesinde baş sıraya 1440p desteğinin yerleştiğini de söylemek gerekiyor. PS5, 1440p ekranlara bağlandığında hâlâ çözünürlüğü otomatik olarak 1080p seviyesine indiriyor.

İLGİLİ HABERLER