Teknoloji

Sony PS5 sahiplerini yükledikleri oyun versiyonu konusunda uyaracak

ps5 güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin hazırladığı en yeni PS5 güncellemesi, eski konsollarda da oynanabilen oyunlarla ilgili önemli bir soruna çözüm getiriyor. Oyuncular artık oyunun PS4 versiyonunu oynamadan önce PS5 versiyonunun da mevcut olduğuna dair bir uyarı görecek.

Söz konusu özellik, Tidux rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Sony böylelikle PlayStation 5’le ilgili önemli sayılabilecek bir sızıntıyı ortadan kaldırıyor. Konsol, tüm PS4 oyunlarını çalıştırabiliyor. Bu da bazı oyunlarda yanlışlıkla eski versiyonun yüklenmesi gibi bir duruma neden olabiliyor.

Microsoft bu duruma Smart Delivery isimli sistemiyle daha kullanışlı bir çözüm bulmuştu. Smart Delivery programı otomatik olarak oyunun eldeki konsola en uygun versiyonunu veya güncellemesini yüklüyor. Sony’nin yöntemi bu kadar kullanışlı olmasa da, en azından yanlış versiyonun yüklenmiş olması konusunda gerekli uyarıyı yapacak.

Bu yeni özellik PS5 için optimize edilen PS4 oyunlarının sayısı arttıkça daha işlevsel hâle gelecek gibi görünüyor. Mevcut sistemde oyuncuların oyunun PS5 versiyonundan haberdar olabilmeleri için net bir yöntem bulunmuyor. Ancak yeni PS5 güncellemesi ile bir oyunun konsola uygun versiyonu çıkınca oyuncular bundan kolaylıkla haberdar olabilecek.

İLGİLİ HABERLER