Teknoloji

PS5 beta sürümü Dolby Atmos desteği getiriyor, maksimum depolama alanı sınırı ikiye katlanıyor

ps5 güncellemesi

Sony, PlayStation 5 sahiplerini sevindirecek yeni özellikleri yakında kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Sıradaki PS5 güncellemesi Dolby Atmos desteği, daha fazla erişilebilirlik unsuru ve daha fazla M.2 SSD alanı gibi yenilikleri beraberinde getirecek. Güncellemenin beta sürümü dağıtıma çıkmış durumda.

Dolby Atmos desteği ile kullanıcılar konsolun Tempest 3D AudioTech tarafından sağlanan 3D Audio ses özelliğinden HDMI bağlantılı sound bar ve ev sinema sistemlerinde yararlanmak mümkün olacak. Depolama tarafında ise beta sürümü ile birlikte M.2 SSD alanı 4 GB’tan 8 GB’a çıkıyor.

Yeni sürümün getirdikleri arasında iki erişilebilirlik özelliği de mevcut. Bunlardan biri, oyun sırasında destek için ikinci bir kumandanın daha eklenebilmesi. Bu özellik DualSense Edge veya klasik bir oyun kumandasıyla denenebiliyor. Aktif hâle getirildiğinde hareket sensörü ve dokunsal geri bildirim gibi özellikler devredışı bırakılıyor. Konsolla uyumlu üçüncü taraf bir oyun kumandası da bu özellik için kullanılabiliyor. Ancak DualSense Edge ikincil kumanda olarak ayarlanamıyor. Sony ayrıca DualSense veya PS VR2 Sense kontrolcüsü ile oyun oynarken dokunsal geri bildirim efektlerini açma özelliğini de duyurdu.

Sony bir taraftan da insanların oyunla etkileşime girme yöntemini değiştiriyor. Arkadaş isimlerinin yanına “Katıl” seçeneği ekleyen şirket, böylelikle onların oyunlarına hızlıca dahil olmayı sağlıyor. Buna ek olarak, artık oyun partilerine insanları gruba eklemeden veya yeni bir grup açmadan davet etmek de mümkün hâle geliyor.

PS5 güncellemesi hangi ülkelerde dağıtımda?

PS5 güncellemesi beta etiketiyle Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada, Almanya, Japonya ve Fransa’da kullanıcılarla buluşuyor. Güncellemenin getirdiği yeniliklerin birkaç ay içinde tüm kullanıcılara sunulması planlanıyor. PlayStation web sitesi üzerinden PS5’in beta testi ekibine katılmak mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER