Teknoloji

PS5 fotoğrafları Sony’nin yeni konsolunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor

PS5 fotoğrafları Sony'nin yeni konsolunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor

Sony’nin yakında çıkacak PS5 donanımı Tayvan’ın Ulusal İletişim Komisyonu (NCC) adlı resmi iletişim kuruluşunun kayıtlarında görüldü. Bu sayede gelecek nesil konsola yakından bakış imkanı sunan ilk fotoğrafları görüyoruz.

NCC, bu PDF dosyası üzerinden ulaşılabilen belgede birtakım fotoğrafları sunuyor. Standart PS5 yatay şekilde dururken gösteriliyor. Buna ek olarak kabloları ve konsolun hem yatay hem de düşey pozisyonlarda durmasına olanak sağlayan çıkarılabilir taban da görülüyor.

Fotoğraflar PS5’in gerçekte ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Geçen haftanın başlarında PS5’in modern tarihteki fiziksel açıdan en büyük oyun konsolu olacağı ortaya çıkmıştı. Üstelik Xbox One ve PS3’ü bile geride bırakıyor. Sony de geçen hafta ortasında düzenlediği PS5 etkinliğinde konsolun fiziksel boyutlarını yayınlamıştı, ancak opsiyonel olarak sunulan tabanla ölçümler verilmemişti.

Fotoğraflardan da PS5’i oturma odası veya salonlardaki eğlence merkezlerine yerleştirmenin epey mücadele gerektireceği anlaşılıyor. Xbox Series X için de durumun böyle olduğunu söyleyebiliriz. Her iki konsol da temelde düşey olacak şekilde tasarlanmış, yan yatırma için pek elverişli görünmüyor.

Sony, 12 Kasım’da ABD başta olmak üzere bazı ülkelerde PS5 satışına başlıyor. PS5’in ABD fiyatı yaklaşık 500 dolar, disk sürücüsüz PS5 Digital Edition’ın fiyatı da yaklaşık 400 dolar olarak belirlendi. 19 Kasım’dan itibaren de dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulması bekleniyor. Konsolun Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER