EğlenceTeknoloji

Yeni PlayStation 5’iniz için en iyi oyunlar (2021)

en iyi ps5 oyunları

2020 yılını artık geride bıraktık. Son derece sıkıntılı günler geçirdiğimiz bu yılın sonunda, yüzünüzü güldürecek bir içerik hazırlamak istedik. Eğer PlayStation 5 sahibiyseniz ve yeni yılda PlayStation 5’te oynanabilecek en iyi oyunları arıyorsanız, doğru yerde olduğunuzu bilmenizi isteriz. Zira oyun fiyatları çok ciddi meblağlara ulaştı. Artık almayı düşündüğümüz oyunları derinlemesine bir süzgeçten geçirip, ancak o zaman almaya karar verebiliyoruz. Biz de Teknoblog olarak bu karar alma sürecinde, size büyük yardımı dokunacağına inandığımız oyunları listeliyoruz. İşte PlayStation 5 için en iyi oyunlar (2021): Yeni PlayStation 5’iniz ile yeni yıla, birbirinden güzel oyunlarla merhaba!

1. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Playstation 5 için en iyi oyunlar 2021

PlayStation 5 en iyi oyunlar (2021) listemizin ilk sırasında Marvel’s Spider-Man: Miles Morales var. Insomniac Games tarafından geliştirilip 2018 yılında piyasaya sürülen Marvel’s Spider-Man, oyunseverlerden tam not almıştı. Önceki oyunun da rüzgarını arkasına alarak PlayStation 5 için geliştirilen Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ise selefinin bıraktığı yerden aynı başarıyla devam etmekte kararlı. Ana platformu PlayStation 5 olan oyun, oyunseverlere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Biraz oyunun konusuna değinecek olursak; Marvel’in Spider-Man evrenindeki son macerasında genç Miles Morales bir yandan yeni evine ayak uydurmaya, bir yandan da yeni Spider-Man olmak için ustası Peter Parker’ın izinden gitmeye çalışır. Ancak yeni evininin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan hevesli kahramanımız, büyük gücün büyük sorumluluk gerektirdiğini fark eder. Miles Morales, bütün New York şehrini kurtarmak için Spider-Man rolünü sahiplenmelidir.

Eğer PlayStation 5 sahibiyseniz, kesinlikle kaçırmamanız gereken yapımlardan biri olan Marvel’s Spider-Man: Miles Morales’in metacritic puanı ise 85.

2. Demon’s Souls Remake

Playstation 5 için en iyi oyunlar 2021

PlayStation 5 en iyi oyunlar (2021) listemizin ikinci sırasında ise bir başka PS5 exclusive oyunu bulunuyor. From Software tarafından geliştirilen ve zorluğuyla nam salmış Souls serisinin atası olan Demon’s Souls, tepeden tırnağa yenilenmiş haliyle PlayStation 5’in çıkış oyunlarından biri olarak oyuncuların beğenisine sunuldu.

Bugüne kadar yapılmış en iyi aksiyon RPG’lerden biri olan yapım, sisin kapladığı karanlık ve fantastik bir diyarı günümüzün oyuncu nesliyle tanıştırıyor. Bu dünyanın zorluk ve çileleriyle yüzleşmiş olanlar, baş döndüren görsel kalite ve inanılmaz performansla bir kez daha karanlığa meydan okuyabilecek. Bu ölümcül sise meydan okuyan yalnız bir savaşçı olarak, “İblis Avcısı” unvanını hak etmek ve Kadim Varlık’ı tekrar ebedî uykusuna yatırmak için en zorlu sınavların üstesinden gelmeniz gerekiyor. Bizi gerçek ”yeni nesil” ile tanıştıran oyunların başında gelen Demon’s Souls Remake‘in metacritic puanı ise 92.

3. ASTRO’s Playroom

Playstation 5 için en iyi oyunlar 2021

ASTRO ve ekibi, sizi PlayStation 5 konsolunuzda büyülü bir keşfe çıkarıyor. PS5’in yepyeni kontrolcüsü DualSense kablosuz kontrol cihazının, yeni ve çok yönlü özelliklerini kullanarak yenilikçi oyunları tanıtan dört farklı dünyayı keşfedin.

ASTRO’s Playroom, bütün PlayStation 5 sahipleri için ücretsiz olup hem oyun tutkunları hem de ailelerin keyifle oynayabileceği şekilde tasarlanmış bir yapım. Yeni kontrolcü DualSense’in neler yapabildiğini çok daha iyi anlamanızı sağlayacak olan oyunun metacritic puanı ise 83.

4. Bugsnax

Bugsnax, Octodad: Dadliest Catch oyunuyla adını duyuran bağımsız oyun stüdyosu Young Horses’ın son bombası olarak piyasaya çıktı. Başlangıçta oyuna baktığınız zaman çocuklara hitap eden bir oyun gibi gelebilir ancak durum bu kadar basit değil. Aksiyon-macera tipinde bir deneyim sunan yapım, oyunseverleri uçan bir korsan gemisiyle bu dünyaya salıyor. Burada ana karakterimiz olan isimsiz bir gazeteci ile karşılaşıyor ve akabinde yemek-böcek olarak tanımlayabileceğimiz varlıklarla tanışık oluyoruz.

Bugsnax dünyasına adım attıktan sonra, bahsi geçen bu böcekleri birer Pokémon misali elde etmeye çalışıyoruz. Oyun bu amaç doğrultusunda bize 6-7 adet ekipman sunuyor. Tabii her şeyden önce yemek gibi görünen böcekleri ele geçirebilmeniz için, bu böcekleri bulmanız ve avlamanız şart. Bu süreçte işin içine strateji ve bulmaca gibi konular da dahil oluyor. Size oldukça farklı bir deneyim yaşatabilecek Bugsnax’in metacritic puanı ise 75.

5. Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft’un bir türlü vazgeçemediği Assassin’s Creed serisinin son oyunu Assassin’s Creed Valhalla, oyuncuları aksiyonun doruklarına ulaştırmak için piyasaya çıktı. Serinin son iki oyunu Origins ve Odyssey ile oldukça olumlu dönüşler alan Ubisoft, arkasına aldığı bu rüzgarı sürdürme hedefiyle Valhalla’yı oyuncuların beğenisine sundu.

Assassin’s Creed Valhalla’da ana karakterimiz savaş ve zafer hikayeleri ile büyümüş efsanevi Viking akıncısı Eivor. Bu macerada Erken Orta Çağ İngilteresi’ni keşfederken, yerleşim alanlarını büyüterek egemenliğimizi pekiştirmeye çalışıyoruz. Karakterinizin ve klanınızın kaderini ise yapacağınız seçimler ve vereceğiniz kararlar belirleyecek. Oyunculara Norveç kıyılarından İngiltere krallıklarına uzanan bir Orta Çağ açık dünya yapımını deneyim etme imkanı tanıyan Assassin’s Creed Valhalla’nın metacritic puanı ise 84.

6. Persona 5

Persona 5; PS3 ve PS4 platformları için 26 Eylül 2016 tarihinde Japonya’da, 4 Nisan 2017  tarihinde ise batıda piyasaya çıktı. Sıra tabanlı hardcore RPG ve Dating Sim türleri karışımından oluşan oyunun yönetmenliğini ise Katsura Hashino üstlendi.

Oyunun konusuna değinecek olursak: Ana karakterimiz gece vakti karıştığı bir olaydan dolayı sebepsiz yere suçlu bulunur ve mahkeme kararıyla yaşadığı şehirden Tokyo’ya gönderilir. Trenden indiğinde telefonunda bir uygulama belirir ve zaman kısa süreliğine durur. Ana karakterimiz daha ne olup biteni anlamadan Soujiro Sakura’nın yanına gelir ve Shujin Akademisi’ne kaydolur. Ardından olaylar gelişir… Persona 5’in hikayesi, serinin diğer oyunlarında olduğu gibi doğaüstü bir olayla karşılaşan bir grup öğrencinin Persona isimli gücü uyandırıp kötülüğe karşı baş kaldırması olarak özetlenebilir. Oyun PlayStation 5 platformuna ise performans artışıyla geldi. Oldukça farklı bir deneyim elde etmek isteyenlerin denemelerini şiddetle tavsiye ettiğimiz Persona 5’in metacritic puanı ise 93.

7. Fortnite

Epic Games’in dünyanın dört bir yanında oynanan oyunu Fortnite, yeni bir oyun olmasa da yeni nesil konsollarda ciddi iyileştirmeler sunuyor. PS Store’dan ücretsiz olarak edinebileceğiniz oyunu Playstation 5’te 4K 60 FPS olarak oynayabilirsiniz. Hatta 120Hz destekleyen bir TV’niz varsa, yeni gelen mod sayesinde çok daha akıcı bir deneyim elde edebilirsiniz.

8. Ghost of Tsushima

Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen Ghost of Tsushima, 17 Temmuz 2020 tarihinde PlayStation 4 exclusive olarak piyasaya sürüldü. Ancak daha sonra geriye uyumluluk kapsamında Remastered sürümünün PlayStation 5’e geleceği açıklandı.

Ghost of Tsushima, keşfedilmeyi bekleyen büyük bir açık dünyaya sahip. Oyun, 1274’te Moğolların Japonya seferleri sırasında Tsushima Adası’ndaki son samuraylardan biri olan Jin Sakai’nin etrafında dönüyor. Eğer PS4’e çıktığı zaman oynamadıysanız, Ghost of Tsushima’yı 60 FPS olarak mutlaka yeni nesilde denemenizi öneririz.

9. Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII Remake, yayıncılığını ve geliştiriciliğini Square Enix’in üstlendiği bir aksiyon RPG oyunu. 1997 yılında PlayStation 1 için piyasaya sürülen Final Fantasy VII, serinin ilk üç boyutlu oyunu olarak son derece başarılı bir reklam çalışmasıyla tüm dünyaya tanıtılmıştı. Final Fantasy VII, çıktığı dönemde FMV ara sahneleri ve üç boyutlu grafikleriyle PlayStation 1’de en iyi görünen oyun unvanını sonuna kadar hak ediyordu. Serinin en iyi oyunlarından biri olarak kabul edilen Final Fantasy VII, tür ile hiçbir alakası olmayan oyunculara dahi J-RPG’yi tanıtmıştı.

10 Nisan 2020 tarihinde yeniden yapım olarak piyasaya sunulan Final Fantasy VII Remake’in hikayesine değinecek olursak; Ana karakterimiz Cloud, Midgar isimli şehirde gezegeni kurtarmak için çalışan Avalanche adındaki aktivist gruba yardım eden bir paralı asker. Bu serüvende bir yandan gezegeni tehdit eden Shinra ekibine karşı mücadele ederken, diğer yandan da Cloud’un peşini bırakmayan geçmişin hayaletleri ile mücadele ediyoruz. Aynı zamanda PlayStation 4 için de çıkan oyunun metacritic puanı ise 87.

İLGİLİ HABERLER