Eğlence

Sony PS5 ekran görüntüsü alma işlemini çok daha kolay hâle getiriyor

sony e-spor ps5 ekran görüntüsü alma güncellemesi

Sony, PS5 ekran görüntülerini oyun konsolunun dışında paylaşmayı çok daha kolay hâle getiriyor. Şirket nihayet, PlayStation 5 üzerinde alınan ekran görüntülerinin ve videoların PlayStation uygulamasına otomatik olarak yüklenmesi için bir yol sunuyor.

Ekran görüntülerini cihazınızın film rulosuna kaydetmenize olanak sağlayan özellik ilk olarak geçtiğimiz ekim ayında Kanada ve Japonya’da test edildi. Salı günü itibarıyla daha fazla ülkede kullanıma sunulmaya başlandı.

Yeni özelliğin çalışması için birkaç şey yapmak gerekiyor. Öncelikle, Oyunlar menüsüne giderek Oyun Kitaplığı simgesine kadar kaydırmak ve buna tıklayarak ve Medya Galerisi’ne gitmek gerekiyor. Daha sonra, “Otomatik Yüklemeyi Etkinleştir” seçeneği görülecektir. Bunu seçip söz konusu işlemi etkinleştirmek gerekiyor.

Özelliği etkinleştirdikten sonra alınan ekran görüntülerinin akıllı telefondaki PlayStation mobil uygulamasında görüşmesi gerekiyor. Belki, uygulamayı tamamen kapatıp yeniden açmak gerekebilir. Yeniden açıldığında PS5 ekran görüntülerinin de uygulama içinde görüneceğine dair bir bildirim ortaya çıkacaktır. Uygulama içinde bulunan Oyun Kitaplığı bölümü altında ekran görüntüleri için özel bir alan olacaktır.

Önceden, PS5 ekran görüntüsü alma işlemi daha zorlu bir süreçti. Bu yeni otomatik yükleme özelliği çok daha basit ve oyuncuların en beğendikleri anlarını sosyal ağlarda paylaşmalarını kolaylaştıracaktır.

Sony PS5 üzerinde alınan ekran görüntülerinin ve ekran videolarının oluşturulduktan sonra 14 gün boyunca saklanabileceğini söylüyor. Videolar için en fazla 3 dakika uzunluğunda ve 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde videolar yüklenebilir. Başarı anları ise yüklenmeyecek.

İLGİLİ HABERLER