Teknoloji

PS5 DualSense kumandasında Android ve PC desteği [Video]

ps5 dualsense

PlayStation 5’in çıkışına Türkiye’de ve yurt dışında birkaç hafta kala yurt dışındaki teknoloji gazetecilerine ve içerik üreticilerine test ürünleri gönderilmeye başladı. Ayrıca Austin Evans bir YouTube yapımcısının yayınladığı kutu açılımı videosu sayesinde de PS5’in yeni DualSense kumandasına yakından bakma imkanı elde ediyoruz.

DualSense’in bazı alışılmış PlayStation unsurlarını barındırdığını biliyoruz. Örneğin D-pad ve üst tarafta dört adet ön tuş mevcut. Alt tarafta ise iki adet analog çubuk, dört adet tetik tuşu ve PS4’ün DualShock 4 kumandasının ortasında olduğu gibi dokunmatik yüzey bulunuyor. Evans’ın videosu sayesinde tüm işlevlere ve kumandanın yeni tasarımına bakma imkanı elde ediyoruz.

Ne var ki, Evans kumandayı PS5 ile kullanmadığı için DualSense’in yeni titreşimli geri bildirim sistemini veya uyarlanabilir tetik tuşlarını işbaşındayken görmüyoruz. DualSense’in kutusunda sadece PS5 ile uyumlu olduğunun yazmasına rağmen, Evans bu kumandayı kablo yardımıyla Surface Laptop Go’ya ve kablosuz olarak Google Pixel 5’e bağlayabildi. Hatta Pixel’de Microsoft’un xCloud bulut servisinden bir oyun da oynadı.

Evans’ın PlayStation 4 Pro’su da kablolu bağlantı üzerinden DualSense’i tanıdı. Ancak kumanda PS4 Pro’da, üstünde yer alan mikrofon yardımıyla sesi yakalamak dışında pek işe yaramıyor. PS4 Pro, DualSense’i kablosuz kumanda olarak tanıyor, ancak kablosuz olarak bağlandığında bir işe yaramıyor gibi görünüyor. Bunlara ek olarak Evans, DualSense kumandayı Xbox Series X’e de bağlamaya çalıştı, ancak bu durumda şarj etmekten başka işe yaramıyor.

Öte yandan Evans, DualSense’in içini açıp içerideki devre yapısını da gösterdi. Bununla birlikte 1560 mAh kapasiteli pil taşıdığı ortaya çıktı. Bu arada Evans, DualSense’in arkasında küçük çıkıntılar olduğuna, bunların da PlayStation’ın kumanda tuşlarındaki üçgen, kare, daire ve çarpı tuşlarını simgelediğine dikkat çekti.

Sonuç olarak DualSense, sağlamlığını ve kullanışlılığını kanıtlamış DualShock 4’ün üzerine gelen iyi bir güncelleme gibi görünüyor. DualSense ve PlayStation 5, 19 Kasım’da Türkiye’de satışa sunuluyor. PS5 Türkiye fiyatı da 8299 TL olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER