Teknoloji

PlayStation 5 çıkarılabilir disk sürücüsüyle yenilenecek

sony playstation 5

PlayStation 5‘in yeni tasarımı çıkarılabilir bir disk sürücüsüyle gelebilir. Insider Gaming’den Tom Henderson’ın haberine göre, bu sürücü konsola USB-C girişi üzerinden bağlanacak. Yeni tasarıma sahip PS5’in çıkışı içinse 2023’ün eylül ayı işaret ediliyor.

PS5 hâlihazırda iki versiyonla satılıyor. Bunlardan birinde disk sürücüsü mevcutken, diğer versiyonda sadece oyunların dijital kopyaları oynanabiliyor. Ancak bu versiyona da USB sürücüsü bağlanabiliyor. Yeni iddia, Sony’nin dijital/disk ayrımını ortadan kaldırmayı planladığını gösteriyor.

Bu sayede en başta PlayStation 5’i disk sürücüsü olmadan satın alanların da konsollarını fiziksel disk sürücüsüyle yenilemeleri mümkün olacak. Insider Gaming’in haberinde bu sürücünün konsoldan ayrı şekilde satılacağı bilgisi de veriliyor.

PlayStation 5’in bileşenleri konsolun 2020’nin kasım ayında piyasaya çıkışından bu yana kapsamlı bir değişiklikten geçse de, tasarım aynı kalmıştı. 2021’de daha hafif bir soğutucuyu konsola yerleştiren Sony, bu yılın başında da ana kartı ve soğutma sistemini yenilemişti.

Çıkarılabilir disk sürücüsünün gelişi, PS5 tasarımında büyük bir değişiklik getirmeyecektir. Konsolun disk sürücülü ve dijital versiyonları arasında görsel açıdan bir fark bulunmuyor. Yeni tasarımda da tek somut fark arka tarafa eklenecek ekstra USB-C girişi olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER