Teknoloji

PS4 ABD’de Xbox One’dan fazla satmaya devam ediyor

sony ps now
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NPD tarafından açıklanan nisan ayı rakamlarına göre, PlayStation 4 üst üste dördüncü ay ABD’nin en çok satan oyun konsolu olmayı başardı. Sony PS4 için spesifik satış rakamlarını açıklamazken, Microsoft Xbox One 115 bin satış rakamıyla PS4’ü takip etti. VentureBeat’e konuşan NPD analisti Liam Callahan, PS4 ve Xbox One’ın ilk 6 aylık performanslarının PS3 ve Xbox 360’ın ilk 6 aylık performanslarını ikiye katladığını belirtti.

sony-playstation-4-inceleme-00007

Titanfall nisan ayının en iyi performans gösteren oyunu olurken, bu durumda oyunun Xbox One’a ek olarak Xbox 360 için de yayınlanması önemli rol oynadı. PlayStation’ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Guy Longworth, Infamous: Second Son’ın nisan ayının en iyi ”yeni nesil” oyunu olduğunu belirtti. NPD dijital oyun satış rakamlarına dair bilgi paylaşımında bulunmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony PlayStation 4 İncelemesi

Microsoft’un önümüzdeki aydan itibaren Xbox One’ı Kinect olmadan satmaya başlamasıyla beraber bu tablonun değişmesi olası gözüküyor. Zira bu hamleyle birlikte PS4’ün elindeki 100 dolarlık fiyat avantajı ortadan kalkmış olacak.

Sony PlayStation 4 geçtiğimiz yılın aralık ayından bu yana Türkiye’de satılıyor. Microsoft Xbox One ise eylül ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

İlgili >> VentureBeat

İLGİLİ HABERLER