Eğlence

PS4’ün yenilenen video bölümü programları öne çıkarıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ps4 videoPlayStation 4 sahipleri, oyun konsollarını aynı zamanda bir video izleme aracı olarak da kullanabiliyor. Ancak izlemeye değer içerikleri bulmak için uygulamalar arasında dolaşmak bu deneyimi biraz zahmetli hâle getirebiliyor. Yenilenen PS4 video bölümü, bu zahmeti ortadan kaldırmayı vadediyor. Ancak yeni tasarımın ilk etapta sadece ABD’de kullanımda olduğunu belirtmek gerekiyor.

Yenilenen video bölümünde PS4 sahipleri, farklı servislere ait popüler içerikleri bir arada görebiliyor. Bu içeriklerin yanında PlayStation Vue üzerinden canlı olarak izlenebilen kanallarda o anda yayınlanan programlar da listeleniyor. Netflix ve Amazon Prime Video gibi platformların arayüzlerine benzer bir yapıya bürünen video bölümünde öne çıkarılan ve tematik içerikler için de ayrı alanlar yer alıyor.

YouTube ve PSN hesaplarını bağlayan kullanıcılar, burada YouTube videoları için kişiselleştirilmiş öneriler görebiliyor. Sony, diğer servisler için kişiselleştirilmiş öneri gösterimine ise yakında başlayacak.

Yenilenen PS4 video bölümünün ne zaman uluslararası dağıtıma çıkacağı henüz bilinmiyor. PlayStation Vue için ABD dışına açılım ihtimal dahilinde görünmese de, Sony’nin yenilenen video bölümünü diğer ülkelerde de kullanıcılarına sunması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER