Teknoloji

PS4 Slim yenilenmiş oyun kumandasıyla gelebilir

ps4 slim dualshock 4Tasarımı üzerinde değişikliğe gidilmiş ve inceltilmiş PlayStation 4’e dair haberler son birkaç gündür iyiden iyiye artmış durumda. Konsolu detaylı biçimde gösteren fotoğraf ve videolar internete sızarken, ürünün 7 Eylülde 4K uyumlu PS4 ile birlikte tanıtılması ihtimali de artıyor. ZRZ adını taşıyan YouTube kanalı, “PS4 Slim” olarak anılan yeni konsolun oyun kumandasını gösteren bir video yayınlayarak sızıntı değirmenine biraz daha su taşıdı.

Yenilenen DualShock 4 kumanda da göze çarpan ilk farklılık, touchpad’in üst kısmına eklenen ışık çubuğu oluyor. Bu çubuğun PlayStation VR ile eş zamanlama yaparken veya bazı oyunlarda oyunculara geri bildirim verirken katkı sağlayabileceği düşünülüyor. Mevcut DualShock 4 kumandalarda bulunan ışık çubuğu da aynı işlevi görebiliyor. Sony yöneticisi Shuhei Yoshida, Bloodborne’daki kırmızı belirteci özelliğin en iyi kullanımı olarak nitelemişti.

PS4 Slim sızıntılarını başlatan kişi videonun doğruluğunu onaylıyor

Videoda görülen oyun kumandasının gerçekliği konusunda destek ise inceltilmiş PlayStation 4 fotoğraflarını paylaşan @shortman82 rumuzlu Twitter kullanıcısından geldi. @shortman82, söz konusu ışık çubuğunun touchpad üzerindeki ışığı geçiren bir alan olabileceğini belirtti. Ortaya atılan bu iddiaların tamamen doğru olup olmadığını görmek için bir süre daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER