Teknoloji

PS4 satışları PS5’in ufukta görünmesiyle düşüşe geçti

ps4 playstation 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony‘nin PS4 satışları, 2019’un son üç aylık döneminde bir yıl önce aynı döneme kıyasla yüzde 25 oranında azaldı. Şirket, son çeyrekte 6.1 milyon PlayStation 4 sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu da PlayStation 4’ün 2013’teki çıkışından bu yana en düşük yıl sonu performansını sergilediği anlamına geliyor. Popüler oyun konsolunun toplam satış rakamı, 2019’un sonu itibarıyla 108.9 milyona ulaştı.

Geride kalan çeyrekte Sony’nin PlayStation biriminin geliri yüzde 20’lik düşüşle 158.5 milyar yene (8,73 milyar TL) geriledi. Sony’den yapılan açıklamada, bu tablonun oluşmasında düşük donanım ve üçüncü taraf oyun satışlarının etkili olduğu belirtildi.

Şirket, PlayStation biriminin mevcut mali yıldaki toplam gelirinin de ilk öngörüden yaklaşık 50 milyar yen (2,7 milyar TL) daha düşük olmasını bekliyor.

Sony yıl sonu beklentilerini revize etse de, mevcut tablonun şirket adına sürpriz olduğunu söylemek zor. Video oyun sektörünün döngüsel bir yapısı olduğunu ve PlayStation 4’ün beklenenden daha iyi bir genel performans sergilemesine rağmen, ömrünün sonuna geldiğini unutmamak gerekiyor.

PS4 zirveyi birkaç yıl önce görmüştü

Sony şimdiden PlayStation 5 için heyecan makinesinin çarklarını döndürmeye başlamış durumda. Şirket yıl sonunda yeni nesil oyun konsolunu piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Sony’nin PlayStation 4 için 2020’de çıkaracağı büyük oyunlar ise sadece The Last of Us Part II ve Ghost of Tsushima olacak. PlayStation 5’in çıkışının yaklaşması da PS4’ün satışlarındaki düşüşün nedenlerinden biri olarak değerlendirilebilir.

PlayStation 4 satışlarında zirve birkaç yıl önce görülmüştü. Konsolun fiyatında da 2016’dan bu yana belirgin bir indirim yapılmış değil. Sony’nin 100 milyondan fazla PlayStation 4 sahibini yeni nesilde kendi ekosisteminde tutmayı başarıp başaramayacağı şimdiden merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER