Teknoloji

PS4 satış rakamları konusunda Xbox One’a karşı üstünlüğünü sürdürüyor

sony playstation 5

ps4 neoMicrosoft Xbox One’ın satış rakamları konusunda 2015’ten bu yana resmi olarak bilgi vermiyor. Ancak üst düzey bir Electronic Arts (EA) yöneticisinin mevcut yükleme rakamları konusunda verdiği bilgi PS4 ve Xbox One arasındaki farkın anlaşılmasını sağlıyor.

Variety’ye konuşan EA CFO’su Blake Jorgensen, şirketin yeni nesil oyun konsollarındaki yükleme sayısının 103 milyona ulaştığını belirtti. Jorgensen’in verdiği bu bilgi, daha önce Sony tarafından resmi olarak paylaşılan verilerle birleştirildiğinde PlayStation 4 ve Xbox One arasında daha net bir karşılaştırma yapmayı sağlıyor.

Sony 2018’in başlarında PlayStation 4’ün toplam satış rakamının 73.6 milyon seviyesine ulaştığını açıklamıştı. Bu da Xbox One için 29.4 milyonluk bir pay pay bırakıyor. EA’in Nintendo Switch için FIFA 18 ürettiği ve dolayısıyla açıklanan yükleme rakamlarına Nintendo Switch’in de dahil olduğunu unutmamak gerekiyor.

Microsoft’tan konuya ilişkin olarak Variety’ye gönderilen açıklamada ise yapılan projeksiyonların yanlış olduğu belirtildi. Ancak bu projeksiyonların yanlışlık oranı konusunda bilgi verilmedi. Konsol pazarının önemli sahalarından biri olan Kuzey Amerika’da PS4 4 ve Xbox One arasındaki rekabetin oldukça yakın geçtiği ve Microsoft’un 2017’nin sonlarında az farkla da olsa bu bölgede rakibini geride bıraktığı biliniyor.

İLGİLİ HABERLER