EğlenceTeknoloji

PS4 Remote Play sonunda iPhone ve iPad’lerde

ps4 remote play

Sony PlayStation 4 için yayınlanan son yazılım güncellemesi, 2014’ten bu yana beklenen bir özelliği getiriyor. Bundan böyle, iPhone ve iPad sahipleri PS4 Remote Play uygulaması aracılığıyla konsollarını mobil cihazlara bağlayıp oyunları mobil cihazlar üzerinden yönetebilecek.

Sony söz konusu özelliği ilk olarak 2014’ün ekim ayında Xperia Z3 sahiplerine sunmuştu. Dolayısıyla iOS cihaz sahiplerinin bekleyişinin oldukça uzun sürdüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.

iPhone veya iPad ile PlayStation 4 arasındaki bağlantıyı kurmak ise oldukça kolay. PlayStation 4 için hazırlanan son güncellemeyi indirip yükledikten sonra sıra PS4 Remote Play’i iOS işletim sistemli cihaza yüklemek gerekiyor. Yüklemelerin tamamlanması üzerinden Remote Play aracılığıyla konsol ve mobil cihaz eşleştiriliyor.

Ekran üstü kontroller oyunun görüntüsünün üstüne yerleştiriliyor. Bu da oyunu daha rahat oynayabilmek için üçüncü taraf bir oyun kumandası kullanmayı mantıklı hâle getiriyor. Bu noktada iPhone’a PS4’ün orijinal DualShock 4 oyun kumandasını bağlamanın mümkün olmadığını belirtmekte fayda var.

PS4 Remote Play, iPhone ve PlayStation 4 arasında bağlantı kurmanın tek yolu değil. R-Play gibi üçüncü taraf uygulamalar bu desteği 2017’den bu yana sunuyor. Ancak bu uygulama için hâlihazırda 79,99 TL ödemek gerekiyor. Dolayısıyla Sony’nin App Store’da yerini alan resmi uygulaması daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER