Teknoloji

PS4 ve PS Vita’ya kişiselleştirilebilir temalar geliyor

ps4-ozellestirilebilir-tema-010914

Çok yakında PS4 veya PS Vita oyun konsolunuzun arka planlarını istediğiniz gibi değiştirebileceksiniz, çünkü Sony PlayStation platformuna kişiselleştirilebilir temaları getiriyor.

Sony’nin Tokyo Game Show fuarı öncesinde düzenlediği basın toplantısında yapılan duyuruya göre, yeni özellik yakın gelecekte çıkacak yazılım güncellemesinin bir parçası olarak gelecek.

PS Vita’da özelleştirilebilir temalar duvar kağıdı ve ikonların değiştirilmesine izin verecek. Kendi görüntülerinizi veya fotoğraflarınızı kullanıp kullanamayacağınız henüz bilinmiyor, çünkü etkinlik sırasında gösterilen örnekler tanıtıcı veya indirilebilir içeriklerden oluşuyordu.

Aynı durum PS4 için de geçerli, ancak duvar kağıtları hareketli olabiliyor. Sunum sırasında gösterilen temalar arasında PlayStation meşhur Japon karakterleri Toro ve Kuro da yer aldı. Diğer oyun karakterlerinin de aynı şekilde kullanıldığı görülüyor. PS Vita’da olduğu gibi, kullanıcıların kendi görüntülerini ve fotoğraflarını temalar içinde kullanıp kullanamayacağı bilinmiyor.

PlayStation’ın Japonya hesabında PS Vita güncellemesinin ekim ayında çıkacağının belirtilmesine rağmen, söz konusu temaların ne zaman kullanılabilir olacağı hakkında net bir bilgi verilmedi. Güncellemeyle ilgili haberler çıktıkça bu durum da netleşecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER