Teknoloji

PlayStation 4 Pro sahipleri yeni güncellemeyle Twitch’te 60 fps yayın yapabilecek

ps4 playstation 4

ps4Sony PlayStation 4 için yayınlayacağı yeni yazılım güncellemesinde önemli yeniliklerin olacağı konusunda imalarda bulunsa da, bu konuda fazla ipucu vermiyor. Sürüm notlarına ulaşan Eurogamer sitesi bu görevi üstleniyor. PS4 Pro sahipleri için Twitch’te 60 fps yayın yapabilme imkanı, söz konusu yenilikler arasında öne çıkıyor.

Twitch’te 60 fps yayın yapabilmek, PC kullanıcıları için sıra dışı bir durum değil. Ancak dövüş oyunlarını veya savaşlarını, TV’de gördüğüyle aynı kalitede yayınlamak isteyenler için bu özellik büyük anlam taşıyor.

Güncelleme, Pro versiyon dışındaki PlayStation 4’lere de dikkate değer yenilikler getirecek. Aileler artık cihazlara birden fazla yetişkin hesabı ekleyebilecek. Buna ek olarak, ebeveyn kontrolleri de hesaptan hesaba farklılık gösterebilecek. Örneğin; 14 yaşındaki biri çocuk, 10 yaşındaki kardeşinden daha fazla erişim hakkına sahip olabilecek.

Kullanıcılar tanınan geliştiriciler ve video ünlülerinin dışında herhangi birinin hesabını da takibe alabilecek. Sistem bildirimlerine de hızlı menü üzerinden erişilebilecek.

PS4 için yeni yazılımın yayın tarihi henüz bilinmiyor

Sony yeni PlayStation 4 yazılımının beta testi için kayıt toplamaya temmuz ayının ortasında başlamıştı. Güncellemenin birkaç hafta içinde yayınlanabileceği belirtilse de, hâlâ kesin bir tarih işaret edilemiyor. Sony yeni PS4 yazılımıyla birlikte PlayStation’ın mobil uygulamasının tasarımını da yenileyecek.

İLGİLİ HABERLER