Teknoloji

PS4 Pro güncellemeyle daha fazla oyunda görüntü kalitesini artıracak

ps4 pro sony playstation 4

ps4 proSony’nin PlayStation 4 için hazırladığı en yeni yazılım güncellemesi, PlayStation 4’ün en güçlü versiyonu olan PS4 Pro’ya dikkat çekici yenilikler kazandırıyor. Bu yenilikler arasında “supersampling” adını taşıyan mod öne çıkıyor. Söz konusu özellik, Pro’yu Microsoft’un en yeni oyun konsolu Xbox One X’e biraz daha yaklaştırıyor.

Xbox One X, konsol 1080p çözünürlüklü bir televizyona bağlandığında belli oyunlarda kare oranını yükseltiyor, görsel netliği artırıyor ve daha detaylı grafikler sunuyor. PlayStation 4’ün 5.50 yazılım sürümüyle Sony, “supersampling” adı verilen bu özelliği PS4 Pro için sunmaya başlıyor. Sony’den yapılan açıklamada, bazı oyunların özellik setleri çerçevesinde bu imkandan daha önce yararlanmaya başladığı, yeni modun ise bu özelliğin yelpazesini genişlettiği ifade edildi. Kullanıcılar, Supersampling modunu sistem ayarları menüsü üzerinden aktif hâle getirebilecek.

Yeni yazılım, tüm PlayStation 4 sahiplerine hitap eden başka yenilikleri de beraberinde getiriyor. Güncellemenin dağıtıma çıkmasıyla birlikte, PS4 sahipleri bir USB bellek üzerinden konsollarının duvar kağıdını değiştirebilecek. Buna ek olarak, turnuva ve Takım sayfalarında da benzer bir işlem gerçekleştirilebilecek.

Güncelleme müzik odaklı bazı özellikler de sunuyor. Spotify, medya oynatıcısı ve USB müzik çalar için kontrol seçenekleri hızlı menüye ekleniyor. Buna ek olarak, kullanıcılar bazı PS Now oyunlarını oynarken kendi seçtikleri şarkıları dinleyebilecekler.

“Keiji” adını taşıyan güncelleme, oyun kütüphanesi için daha iyi düzenleme araçları ve çocukların oyun sürelerinin kısıtlanması gibi yenilikleri de barındırıyor. Xbox One X de çocukların oyun sürelerinin kısıtlanması özelliğini Creators Update ile sunmuştu.

4K TV sahibi olmayan PS4 Pro için daha gelişmiş bir deneyim geliyor

4K TV’si olmayan PS4 Pro sahiplerine önemli avantajlar getirecek güncellemenin beta sürümü, dağıtıma çıktı. Güncellemenin nihai sürümü de yakında oyuncularla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER