EğlenceTeknoloji

PS4 oyunları PS5’te nasıl oynanıyor, videoda görün

ps5 dualsense
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İki hafta içinde Türkiye’de de satışa sunulacak PlayStation 5’in yurt dışında inceleme ve deneyim videoları yayınlanmaya başladı. Digital Foundry tarafından yayınlanan bir video, PS5’in birçok PS4 oyunu için de dikkate değer performans artışı sunacağını gösteriyor.

Sitenin denediği oyunlar arasında Crysis Remastered, Dark Souls 3, Days Gone (PS5′ özel 60fps çerçeve hızıyla), Ghost of Tsushima (PS5’e özel 60fps çerçeve hızıyla), Hitman, Just Cause 3, Rise of the Tomb Raider ve Sekiro: Shadows Die Twice yer alıyor.

PS5’in çıkışının öncesinde Sony, 4 binden fazla PS4 oyununun yeni konsolda çalışacağını vadetmişti. Bazı geliştiricilerin de PS5’e özel optimizasyonları duyurduğunu görmüştük. Bunların arasında Ghost of Tsushima‘nın kare hızının 60fps’ye yükseltilmesi de bulunuyor. Ancak her PS4 oyununun PS5’te gerçekten oynanıp oynanamadığını bilmiyoruz.

Digital Foundry’nin videosuna ve ona eşlik eden makalesine dayanarak, çoğu PS4 oyununun PS5’te düzgün şekilde oynandığını görüyoruz. Daha fazlasını da iyi şekilde oynamak mümkün olacaktır. Eğer PS4 oyunlarına epey yatırım yaptıysanız, PS5 de bu eski oyunları oynamak için elverişli bir ortam olacaktır.

Based on Digital Foundry?s video (and an accompanying article), it appears that most PS4 games will play just fine on the PS5 ? and many will play better. If you?ve got a big PS4 backlog you?ve been meaning to get through (*raises hand*), the PS5 seems like it will be a great way to play those older games.

İLGİLİ HABERLER