EğlenceTeknoloji

PlayStation 4 oyun satışlarına pandemi dopingi

Sony PlayStation 4 İncelemesi

PlayStation 4 döneminin sonu yaklaşsa da, insanlar şu sıralar konsolları için eskisinden daha fazla oyun satın alıyor. Sony tarafından açıklanan rakamlar da bunu doğruluyor. Şirketin mali yılının ilk çeyreğine ait finans raporu, donanım ve kutulu oyun satışlarında yüzde 22’lik bir düşüş gösteriyor. Buna karşılık dijital PS4 oyun satışlarında yıllık bazda yüzde 83’lük bir artış söz konusu. Bu artışla birlikte Sony’nin kasasına 395 trilyon yen (25,58 milyar TL) para girdi.

Sony’nin geçtiğimiz çeyrekteki toplam PlayStation kaynaklı geliri 599 trilyon yen (39,15 milyar TL) oldu. Söz konusu meblağ, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 36 daha fazla. Buna ek olarak, şirketin Nisan-Haziran çeyreği için de bir rekor niteliği taşıyor. Dünya genelinde satılan PS4 sayısı 112 milyonu geçerken, PlayStation Plus abonelerinin sayısı da 45 milyona yaklaştı.

Sony, The Last of Us II ve Ghost of Tsushima satışlarının güçlü bir performans sergilediğine dikkat çekti. Ancak Ghost of Tsushima son çeyrekte yayınlanmadığı için çeyrek rakamlarına bir etkisi bulunmuyor. PS4 tedarik zincirinde koronavirüs kaynaklı sorunlar yaşandığını belirten şirket, PS5’in yıl sonunda piyasaya çıkışı için hazırlıkların sürdüğünü hatırlattı. Sony, birinci taraf ve üçüncü taraf oyunların gelişim sürecinde bir sorun yaşanmadığının da altını çizdi.

Sony, mevcut mali yılda PS5’in çıkışı nedeniyle oyunlarla bağlantılı gelirlerinin yüzde 31 oranında artmasını hedefliyor. Ancak operasyon kârında küçük bir sarsıntının yaşanabileceği uyarısını da yapıyor. Bu durumun sebebinin ise yeni konsolun çıkışına paralel olarak artacak harcamalar olduğu belirtiliyor.

PS4 oyun satışlarından memnun olan Sony’nin PS5 için de iddialı olduğu biliniyor. Şirketin üretim hedeflerini yüzde 50 oranında artırdığı ve 2020 içinde 10 milyon PS5 üretmeyi planladığı iddiası bir süre önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER