İpucuManşetler

PS4 kumandası Apple TV ile nasıl bağlanır? – Video

ps4 kumandası apple tv ile nasıl bağlanır

Apple TV’ye tvOS 13 ile gelen dikkate değer yeniliklerden bir tanesi de PS4 ve Xbox One oyun kumandalarını bağlayabilmek oldu. Eğer evinizde bu oyun konsollarından bir tanesi varsa, Apple TV’deki oyunları daha rahat oynayabilirsiniz. Öte yandan her iki konsol kumandası ayrı olarak satılıyor ve bunlar kaliteleri ile evinde sadece Apple TV barındıran kullanıcıların da oyun oynarken tercihleri olabilir.

tvOS 13 yüklü bir Apple TV’ye PS4 kumandasının nasıl bağlandığını videoda anlatıyoruz. Özetleyecek olursak, öncelikle kumanda üzerindeki Share tuşuna basılı tutup hemen ardından PlayStation tuşuna da basılı tutarak eşleştirme modunu açmalısınız. Bu mod açıldığında kumandanın tepesindeki ışık yanıp sönmeye başlayacaktır.

Kumandada eşleştirme modunu açtıktan sonra Apple TV’nizde Ayarlar bölümüne girin. Burada yer alan Bluetooth ve Aygıtlar bölümüne girerek DualShock kumandayı bulun. Seçtikten bir süre sonra bağlantı tamamlanacaktır.

Artık ister Apple TV’de oyun oynarken ister cihazın menülerinde gezinirken PS4 kumandasını kullanabilirsiniz. Riptide GP2 oyunu kumandayla gayet rahat ve akıcı bir şekilde oynanıyor. Özellikle yarış ve aksiyon oyunlarında konsol kumandaları epey kullanışlı olacaktır.

Apple’ın abonelik tabanlı oyun servisi Apple Arcade, Apple TV’de de kullanılabiliyor. Birçok oyunun erişime açıldığı bir ortamda alışılmış konsol kumandalarından yararlanabiliyor olmak, bu set üstü cihazda oyun oynamanın keyfini biraz daha yükseğe çıkaracaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER