Teknoloji

PS4 kumandalarının PlayStation 5 desteği için önemli açıklama

sony ps4 kumanda
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony mevcut PS4 kumandalarının PS5 oyunlarıyla çalışmayacağını duyurdu. Şirketten konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada, “PS5 oyunlarının, DualSense kablosuz kumandanın özellikleri de dahil olmak üzere platforma getirdiğimiz yeni özelliklerden ve özelliklerden yararlanması gerektiğine inanıyoruz.” ifadesi yer aldı.

Sony, mevcut DualShock 4 kumandalarının ve resmi olarak lisanslı üçüncü taraf PS4 kumandalarının desteklenen PS4 oyunlarıyla çalışacağını söyledi. Sony, desteklenen oyunların listesini vermedi, ancak şirket resmi olarak lisanslanmış yarış direksiyonları, atari ve dövüş oyunu kumanda kollarının PS5 oyunlarıyla ve desteklenen PS4 oyunlarıyla çalışacağını kaydetti. Sony’nin mevcut PS Move Motion Controller kumandaları ve PlayStation VR Aim Controller aksesuarları da PS5’te desteklenen VR oyunlarıyla çalışacak.

Bu hamle PS5 sahiplerinin PS5 oyunlarını satın almak için ek kumandaları satın almaya ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor. Benzer bir durum PS3 kumandalarının PS4’te çalışmadığı zamanlarda da yaşanmıştı. Microsoft’un Xbox 360 kumandaları da Xbox One’da çalışmamıştı, ama şirket Xbox One kumandalarının yakında çıkacak Xbox Series X konsolunda destekleneceği konusunda güvence vermişti.

Microsoft Xbox Series X kumandasında sadece ufak tefek değişiklikler yapmıştı. Böylelikle mevcut donanımların gelecek oyunlarda kullanılabilmesi için daha fazla özgürlük tanımıştı. Diğer taraftan Sony ise, PS5 DualSense kumandasında uyarlanabilir tetik tuşları, entegre mikrofon, yeni bir dokunsal titreşimli geri bildirim teknolojisi gibi özellikler sunacak. Üstelik Astro’s Playroom gibi, PS5 konsoluyla birlikte sunulacak bir oyun bile DualSense’in yeni özellikleri için bir gösteri niteliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER