Teknoloji

Yeni güncelleme PlayStation 4’ün sosyal yönünü güçlendiriyor

ps4 guncelleme

Video oyunları çok seven kişiler, genellikle asosyal olarak tasvir edilir. Ancak pek çok oyunda ortak çalışmayı ve rekabet etmeyi gerektiren deneyimlerin yaşatılması, bu tasvirin pek de doğru olmadığını gösteriyor. İnternet sayesinde dünyanın dört bir yanından oyuncular aynı platformda buluşabiliyor. PS4 için hazırlanan son güncelleme, PlayStation 4 sahiplerine bu sosyal çemberlerini biraz daha büyütme imkanını veriyor. Buna ek olarak, güncelleme PlayStation’dan uzakta oyun deneyimini de kolaylaştırıyor.

Genişletilmiş Parti özelliği hakkındaki ilk bilgiler geçmiş ön izlemelerde verilmişti. Sony sonunda bu özelliği tüm PS4 sahiplerine açmaya başladı. Oyuncular artık aynı anda kendileri de dahil olmak üzere 16 kişiyle daha oyun deneyimi yaşayabilecek. Buna ek olarak, Sony önümüzdeki dönemde şebeke ve ses kalitesini de iyileştirme sözünü veriyor.

Parti’ye erişilebilen Second Screen (İkinci Ekran) mobil uygulamasına ise ilginç bir özellik daha ekleniyor. Hem erişilebilirlik hem de genel deneyimi iyileştirme kapsamında değerlendirilebilecek bu özellik Chat Transcription (Sohbet Çeviri Yazısı) adını taşıyor. Bu özellik sayesinde sesli sohbetler yazıya dökülecek, yazılı sohbetler ise sese çevrilebilecek. Özelliğe ilk etapta sadece ABD’de İkinci Ekran uygulaması üzerinden erişilebilecek.

PS4 için hazırlanan en yeni güncelleme hafta içinde dağıtıma çıkacak

Sony çevrimiçi oyun furyasına henüz tam anlamıyla katılmış değil. Şirket Android 5.0 ve üstü sürümlerin yüklü olduğu Sony Xperia telefonlarda, iPhone’larda ve iPad’lerde Remote Play uygulamasıyla uzaktan oyun deneyimi yaşatıyordu. Yeni güncelleme ile Remote Play’in Android’deki kapsama alanı Sony Xperia telefonların ötesine geçiyor.

PS4 için hazırlanan 7.00 güncellemesi bu hafta içinde dağıtıma çıkacak. Dolayısıyla PlayStation 4 sahipleri için önümüzdeki hafta sonunun oldukça renkli geçeceği söylenebilir. Bazı özelliklerin sunumunun bölgesel olarak değişeceği belirtilirken, Remote Play için de kablolu LAN bağlantısı tavsiye ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER