Manşetler

PS4 4K gelecek ay düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacak

ps4 4k sony e3 2020

ps4 4kSony gelecek ay PlayStation 4’ün 4K versiyonunu çıkarmayı planlıyor. Vice Gaming’in haberine göre, bu yeni konsol 7 Eylülde, güncellenmiş PS4’ün neler yapabileceğini gösteren bir teknik gösterim etkinliğiyle duyurulacak. Bu, yeni konsolun grafik yeteneklerinin öngösteriminin yapılacağını gösteriyor. Ne var ki, tüketicilerin yeni konsolu ne zaman satın alabileceklerine dair bilgi şu an için bulunmuyor.

Yenilenen PS4’ün oyunların daha yüksek çözünürlükte çalışmasını sağlayacak geliştirilmiş teknik özelliklere sahip olması bekleniyor. Şu anda konsol sadece 1080p çözünürlükte oyunları oynamaya imkan tanıyor. Yeni model ancak eskisine göre daha yüksek çözünürlüklü oyunları oynatmasıyla farklılık yaratacaktır. Aksi takdirde yeninin, birkaç yıldır piyasada olanla pratikte pek farkı olmayacaktır.

Sony, PS4 4K’nın üzerinde çalışıldığını daha önce doğrulamıştı, hatta yeni PS4, eskisiyle birlikte, daha yüksek bir fiyattan piyasada olacak. Sony Interactive Entertainment CEO’su Andrew House, geçtiğimiz haziran ayhında iki konsolu da, yaşam süreleri boyunca piyasada tutacaklarını kaydetti. Hatta bu yeni konsolun çıkışından sonra bile, tüm oyunların standart PS4’ü destekleyeceğini belirtti. Oyunların tümünün veya büyük bir kısmının üst sınıf PS4 4K’yı desteklemesini umduklarını da ekledi.

Sony’nin duyurusu Microsoft’un Xbox One S’i geçen hafta piyasaya sürmesinden hemen sonra geldi. One S 4K oyunları oynatamıyor olsa da, bu iki şirket arasında yeni bir savaşın başlangıcının işareti olarak nitelendiriliyor. 4K oyun destekli Xbox’ın gelecek yıl içinde çıkması bekleniyor. Görünen o ki, Sony ve Microsoft konsollarını, sürekli en yeni teknolojilerle güncel kalacak şekilde sıklıkla güncelleyecekler. Sony, bu rekabette teknoloji bakımından önde olmayı hedefliyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER