Teknoloji

PS Vita’ya Sony’nin güveni hâlâ tükenmedi

ps vita

ps vitaEğer E3 gibi oyun dünyası odaklı etkinlikleri yakından takip etmiyorsanız, Sony’nin taşınabilir PS Vita platformunun yolun sonuna geldiğini düşünebilirsiniz. Ne de olsa, bu taşınabilir oyun konsolundan şirket de giderek daha az şekilde bahsediyor. Ancak bu durumun bu yıl 12 Haziranda düzenlenecek PlayStation E3 toplantısında değişmesi bekleniyor.

Sony Interactive Entertainment America başkanı ve CEO’su Shaw Layden, Vita’nın hâlâ varlığını sürdüren bir platform olduğunu, özellikle de Japonya ve Asya pazarlarında canlılığın korunduğunu söylüyor. Layden, Japonya’da hâlâ bu platform için geliştirme çalışmaları yapan geliştiricilerin bulunduğuna dikkat çekiyor, ancak Avrupa ve Amerika’da o boyutta bir ilgiye ulaşamadıklarını söylüyor. Yönetici, bunun nedenini tam olarak bilmediklerini dile getiriyor, ancak söz konusu bölgelerde yeteri kadar yüksek bir kitleye ulaşmaması nedeniyle geliştirme yapmayı da sürdürmediklerini sözlerine ekliyor.

Ne var ki, Nintendo Switch gibi cihazlar Vita’nın ruhunun hâlâ yaşadığını gösteriyor. Bu taşınabilir / ev konsolu hibridi cihaz hem evde hem de hareket hâlinde oyun oynamak için kesintisiz bir yöntem sunuyor. Ayrıca tıpkı Vita gibi, bağımsız oyunlar için de giderek daha popüler bir alan hâline dönüşüyor. Vita’nın geleceği ne olursa olsun, Sony’de en azından bir tane hayranının olduğu açık şekilde görülüyor. Layden, Vita’nın hâlâ favori taşınabilir konsolu olduğunu, seyahatlerinde sürekli yanında taşıdığını ve Hot Shots Golf oyunun oynadığını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER