Teknoloji

Project V: Samsung’un iptal ettiği çift ekranlı akıllı telefonu

samsung project v

samsung project vGelecekte bir gün ikili ekran tasarımına sahip akıllı telefonların yaygınlaşacağına dair inancı taşıyanlar var. Samsung’un da bu konsepte ilgi duyduğu söyleniyordu. Son sızıntı sayesinde bu ilginin projeye dönüştüğü ortaya çıktı.

Twitter’da yayınlanan fotoğraflarda üstünde Samsung markası barındıran, çift ekranlı bir telefon görünüyor. Ne var ki, Project V kod adıyla anılan bu Samsung telefonu projesi rafa kaldırılmış. Fotoğraflarda iki adet büyük ekran barındıran, katlanabilir tasarımlı bir cihaz görünüyor.

Project V’nin Galaxy S7’yi andıran bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. SM-G929F model numarasına sahip olan cihazda 3.5mm kulaklık jakı, micro USB portu, fiziksel ana ekran düğmesi gibi unsurlar dikkat çekiyor. Aynı zamanda ön kameranın yanında flaş da dikkat çekiyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Project V iptal edilmiş. Yani, Samsung böyle bir cihazı piyasaya sürmeyi düşünmüyor. Ancak gelecekte bu konseptin yeni bir tasarımla deneneceğine dair dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Zaten bu cihazın tasarımının modası geçmiş gibi bir hâli var. Daha ince ekran çerçevesi barındıran, esnek ekranın kullanıldığı, böylelikle iki ekran yerine tek bir ekran yerleşiminin mümkün olduğu tasarım daha fazla heyecanlandıracaktır.

Project V konsepti ZTE Axon M modeliyle hayata geçmişti. Geçen yılın sonlarına doğru gelen bu cihazı MWC 2018’de ön incelemeden geçirme fırsatı bulmuştuk. İlginç bir cihaz gibi görünse de, kullanım açısından çok pratik sayılmazdı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER