Manşetler

Project Tango ATAP’ten mezun oldu, Google çatısı altına geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

project-tango-uzay-istasyonu-080714

Project Tango adı verilen, bulunduğu ortamın üç boyutlu haritalandırmasını yapmaya odaklanan mobil cihazların geliştirilmesini hedefleyen proje Google’ın ATAP olarak kısaltılan Gelişmiş Teknoloji ve Projeler Grubu’nun bünyesinden çıkarak resmen bir Google projesi hâline geldi.

ATAP daha önce Google’ın sahibi olduğu Motorola’ya bağlı olan bir birimdi. Google Motorola’yı Lenovo’ya satarken ATAP’ı bünyesinde tutmayı tercih etti ve grup Tango ve Ara gibi yenilikçi projeler üzerinde çalışmaya devam etti.

ATAP çatısı altında çalışmaları yürütülen projelerin kısa zaman içinde olgunlaşması gerekiyor. Eğer olgunlaşma belirlenen süre içinde gerçekleştirilirse, proje Google’ın çatısı altına geçiyor. Aksi takdirde sonlandılılıyor. İki yıllık çalışmanın ardından ATAP, Project Tango’nun Google’a verildiğini duyurdu.

ATAP’in Google+ hesabı üzerinden yapılan açıklamada ATAP’in inovasyon stratejisinin iddialı hedefler, zaman kısıtlamaları ve geçici proje ekipleriyle karakterize edildiğini kaydetti. Kullanıcılar için teknoloji geliştirme noktasındaki bağlılıklarından dolayı heyecan duyduklarını da ekledi.

Project Tango hem akıllı telefon hem de tabletleri içeriyor. Özel donanım ve yazılım sayesinde cihazların üç boyutlu ortamdaki hareketleri izlenebiliyor, aynı zamanda bulunulan çevrenin üç boyutlu haritası da çıkarılıyor.

Project Tango’nun yeni yuvasının Google olması çok şaşırtıcı sayılmaz, ne de olsa Google geçen yılki Google I/O etkinliğinde Project Tango cihazlarının 2015’te son kullanıcılarla buluşacağını söylemişti. Projenin Google çatısı altına geçmesi de işlerin planlanan şekilde yürüdüğünü gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER