Teknoloji

Project Scorpio için Xbox One ile takas programları hazırlanıyor

project scorpioMicrosoft’un E3 2016 kapsamındaki etkinliğinde ipucunu verdiği en ilginç şeylerden birisi de yeni oyun konsoluydu. Söz konusu konsol artık “Project Scorpio” kod adıyla anılıyor. Bu yeni makine, konsol ve PC’ler arasındaki mesafeyi biraz daha kısaltmayı amaçlıyor. 60 fps’de 4K çözünürlük ve sanal gerçeklik desteği de Scorpio’nun vaatleri arasında bulunuyor. Yeni konsola dair işaretler, çoktan Xbox One satın alanların ne yapacağı sorusunu akıllara getiriyor.

Görünen o ki, Microsoft Scorpio ve Xbox One’ın pazardaki varlıklarını eş zamanlı olarak sürdürmesini istiyor. Ancak bazı oyun severlerin vakti gelince yeni konsola geçmeyi istemesi ihtimal dahilinde gözüküyor. 4K çözünürlük desteği gibi özelliklerin varlığı yeni konsolun fiyatının pek de ucuz olmayacağını düşündürüyor. Özellikle Xbox One sahiplerinin yeni konsol için ellerini bir kez daha ceplerine atma konusunda tereddüt yaşayabileceğini öngören Microsoft, bu durumu ortadan kaldırmak için kolları sıvamışa benziyor.

Microsoft perakende sektöründeki iş ortaklarıyla birlikte Xbox One sahiplerinin Project Scorpio ile tanışmasını sağlayacak takas programları hazırlayacak. Xbox One oyunları yeni konsolda da çalışacağı için bu takas programlarının kullanıcılara cazip gelmesi muhtemel gözüküyor. Konsollar arasında geçişi daha hesaplı kılacak bu projenin varlığını The Daily Star’a açıklayan Microsoft yöneticisi Dave McCarthy, programın nasıl işleyeceği konusunda ise şimdilik bilgi vermedi.

Project Scorpio 2017’nin sonlarında satışa sunulacak

Microsoft yeni konsolunu 2017’nin sonlarında piyasaya çıkarmayı planlıyor. Dolayısıyla şirketin önünde takas programını şekillendirmek için uzun bir süre olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER