Teknoloji

Samsung’dan fütüristik yapay insan projesi

project neon

Samsung, CES 2020‘de günümüz için “sıra dışı” olarak tanımlanabilecek, ancak gelecekte olağan olarak değerlendirilebilecek ürün ve projeleri duyurdu. Bu girişimlerden birisi de, Samsung tarafından desteklenen STAR Labs’in imzasını taşıyan Project Neon.

Neon için STAR Labs tarafından “yapay insan” tanımlaması yapılıyor. Proje ismini oluşturulan dijital ortamda tıpkı gerçek bir insan gibi görünen ve duygularını gösteren “Neon” isimli avatardan alıyor.

Bu insan simülasyonlarının temelini STAR Labs’in Core R3 platformu oluşturuyor. Buradaki 3R, Türkçede Gerçeklik, Gerçek Zaman ve Tepkisel anlamlarına gelen Reality, Realtime ve Responsive kelimelerini temsil ediyor. Neon’un zekâ, öğrenme, his ve bellek konularında ise devreye SPECTRA platformu giriyor.

Project Neon demoları kapalı kapılar ardında yapılıyor

Samsung, Neon’un yapay bir servis temsilcisi veya misafir hizmetleri görevlisi gibi çalışmasını amaçlıyor. STAR Labs ise bu yapay insanların gelecekte filmlerde görev yapabileceğini belirtiyor.

Projeye dair bilinenler hâlâ oldukça sınırlı. STAR Labs, Neon’un demolarını CES 2020’de kapalı kapılar ardında gerçekleştiriyor. Şirket, projenin beta sürümünü 2020’nin sonunda az sayıda iş ortağının kullanımına açmayı planlıyor. Dolayısıyla CES 2021’de Project Neon’a dair daha fazla detay duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER