Eğlence

Project Cars’ın Wii U versiyonu iptal edildi

project-cars-220715

Project Cars, geçmişi Ocak 2012’ye dayanan üç erteleme ve birkaç platform belirsizliğinin ardından geçtiğimiz mayıs ayında Xbox One, PlayStation 4 ve PC için yayınlanmıştı. Need for Speed: Shift’in geliştiricisi Slightly Mad Studios tarafından hazırlanan oldukça gerçekçi bir yarış simülatörü olan Project Cars’ın Wii U versiyonunun da 2015 içinde piyasaya sürülmesi planlanmıştı.

Ancak gelen son haberler, Project Cars’ın Wii U versiyonuna dair planların suya düştüğünü gösteriyor. Slightly Mad Studios’un kreatif direktörü Andy Tudor da haberleri doğrularken, “Project Cars’ın Wii U için çok fazla” yorumunda bulundu.

Project Cars’ın Wii U versiyonu için uzun süredir sabrettiklerini söyleyen Tudor, ortaya çıkan sonucun kalite standartlarını ve vizyonlarını yansıtmadığını dile getirdi. Tudor, Gamespot’a yaptığı açıklamada gözlerini Nintendo’dan gelecek yeni oyun konsoluna çevirdiklerini de ifade etti.

2012’nin kasım ayında satışa sunulan Nintendo Wii U, yola PS4 ve Xbox One’dan bir yıl önce çıkmasına rağmen, yeni nesil oyun konsolu pazarında kendisine sağlam bir yer edinmeyi başaramamıştı. Nintendo Wii U’da çevrim içi uygulamalar, sosyal fonksiyonlar ve alternatif eğlence seçenekleri yerine sadece oyunlara odaklanılması, yeni nesil bir oyun konsolundan daha fazla şey bekleyen potansiyel müşterilerin hayal kırıklığına uğramasına neden olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER