Manşetler

Project Ara telefonu düşme testinde sınıfta kalmamış, daha iyi kamera ve pil yolda

google-project-ara-spiral-2-prototip-150515-24

Google’ın elinde gerçekten yetenekli mühendisler var, ancak bunlardan bazılarının espri yeteneklerini biraz elden geçirmeleri gerekiyor gibi görünüyor. Daha önce Twitter hesabından modüler akıllı telefon Project Ara’nın geç kalışına sebep olarak, telefonun düşme testlerinde parçalara ayrılmasını gösteren Ara ekibi, mesajın yanlış anlaşılmasının ardından durumun böyle olmadığını belirtti.

Ara ekibi gerçekten de modüllerin birbirine kenetlenmesi için farklı bir çözüm üzerinde çalışıyor, ancak telefonun düşüşü nedeniyle modüllerin birbirinden ayrıldığı durumu söz konusu değil. Ayrıca Ara ekibi daha iyi bir kamera ve daha uzun pil ömrü konularına da yoğunlaştığını attığı iki farklı tweet ile ortaya koydu.

https://twitter.com/ProjectAra/status/634441734001299456

Google I/O zamanında Ara için düzenlenen bir oturumda, Ara modeli izleyiciler önünde birleştirilmiş, daha sonra da bu cihazla bir fotoğraf çekilmişti. Ne var ki, çekilen fotoğrafın görüntü kalitesi sorgulanır olmuştu.

google-project-ara-kamera-210815

Google bu hafta başında yıl sonunda Porto Riko’da başlamayı planladığı Project Ara denemelerini ötelediğini açıklamıştı. Şirket Project Ara telefonlarını 2016 başında çıkarmayı hedeflediğini, ABD’de birkaç bölgeyi düşündüğünü, burada Ara’nın son kullanıcılarla buluşacağını kaydetti. Project Ara ekibi zamanı geldiğinde daha fazla bilgi paylaşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER