Teknoloji

Prisma Android uygulaması 50 milyon indirme sayısını geçti

prisma androidPrisma Android uygulaması, 2016’nın temmuz ayında Google Play Store’daki yerini almıştı. Fotoğrafları yapay zekâ yardımıyla sanatsal bir görünüme kavuşturan uygulama, iOS’te gördüğü ilgiyi Android’e de taşımayı başardı.

Yaklaşık 1,5 aylık bir süre sonunda Prisma, Google Play Store’da 50 milyon indirme rakamını geçti. Küçük bir şirket olan Prisma’nın bu tarz bir başarıya ulaşması, işin etkileyiciliğini biraz daha yukarıya çekiyor. Ancak buna rağmen, “Artık Prisma’yı düzenli olarak kaç kişi kullanıyor?” sorusu da akıllara geliyor.

Prisma’nın büyük ilgi görmesinin en önemli sebeplerinden birisi de geliştiricisi tarafından kullanılan algoritma. Bu algoritma ile kullanıcılar tarafından çekilen fotoğraflar, Picasso veya Munk gibi ünlü ressamların elinden çıkmış sanat eserlerine dönüşebiliyor. Çıkışından sonra da filtre kütüphanesini genişleten Prisma, iOS ve Android’de kullanıcılara çok sayıda seçenek sunuyor.

Prisma Android uygulaması rüzgar yavaşlasa da büyümeye devam etti

Prisma Android uygulamasının ilk rüzgarı kaybetmesine rağmen, 50 milyon indirme sayısını aşması kayda değer bir başarı niteliği taşıyor. Mobil uygulama pazarında popülerlik sıralamaları hızla değişse de, belli istatistikler hâlâ değer taşıyor. İndirme sayısı da söz konusu grupta bulunuyor. 50 milyonun sadece Android’i kapsayan bir rakam olması da, Prisma’nın gördüğü ilginin daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER