Eğlence

Prince şarkılarını Spotify, Rdio ve Deezer’dan çekti

Pop müziğin önemli isimlerinden Prince, şarkılarını Tidal ve Google Music dışında kalan çevrim içi müzik platformlarından çekme kararı aldı. Kararını vakit kaybetmeden uygulamaya koyan ünlü sanatçının şarkılarına Spotify, Rdio ve Deezer üzerinden erişilemiyor.

Prince’in Spotify’da bulunan sanatçı sayfasında ”Müzisyenin plak şirketi çevrim içi müzik servislerinden sanatçının katalogunu kaldırmalarını talep etmiştir.” ibaresi yer alıyor. TechCrunch’ın haberinde söz konusu talebin Google’a ulaşmadığı bilgisi yer alırken, Prince şarkılarını YouTube’dan kaldırdığı için bu durumun da yakında değişebileceği belirtiliyor.

Prince’in şarkıları Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisi Apple Music’e hiç gelmediği için Cupertino cephesinde bu karar herhangi bir değişikliğe yol açmadı. Prince’in varlığını sürdürdüğü sayılı çevrim içi müzik servislerinden biri olan Tidal ile yakın bir ilişkisi bulunuyor. Sanatçının geçtiğimiz mayıs ayında Baltimore’da verdiği Rally 4 Peace konserleri Tidal üzerinden canlı yayınlanmıştı.

TechCrunch’ın haberinde ücretsiz abonelik modeli bulunan servislerden Prince katalogunun kaldırıldığına dikkat çekilirken, sanatçının yeni şarkısı ”Hardrocklover”ın SoundCloud üzerinden ücretsiz olarak dinlenilebilmesi kafaları karıştırıyor. Prince’in çevrim içi müzik servisleri konusundaki görüşlerinin pek olumlu olmadığı ise biliniyor. Sanatçı, Twitter hesabı üzerinden The Daily Beast’te yayınlanan bir makaleden alıntı yapmış ve çevrim içi müzik servislerinin plak şirketlerine kendi payını artırırken, sanatçıların payını düşürme imkanını verdiğini dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER