EğlenceManşetler

Adobe Premiere Clip Android video editörünü yayınladı

adobe-premiere-clip-011215

Adobe Android’e daha fazla dikkat vermeye başladı ve bu yaklaşım Google’ın platformuna getirdiği ilk video editörü olan Premiere Clip ile devam ediyor. Premiere Clip Android, geçen yıl bu zamanlarda çıkan iOS’teki Premiere Clip‘e çok benziyor.

Kolay kullanımlı, ancak buna rağmen şaşırtıcı derecede yetenekli bir video editörü olan Adobe Premiere Clip sayesinde video kliplerini birleştirmek, görünümlerini ayarlamak ve arkaya fon müziği yerleştirmek mümkün oluyor. Düzenleme işleriyle fazla uğraşmak istemeyenler için, uygulama videoları otomatik olarak bir araya getiriyor, klipleri birbirine eşleştiriyor ve arşivinden seçtiği fon müziklerinden bir tanesini de arkaya ekliyor.

iOS’teki gibi, Premiere Clip’in bazı etkileyici özellikleri diğer Adobe uygulamalarıyla olan entegrasyonundan ileri geliyor. Adobe Capture ile oluşturulan görsel çalışmaları Premiere Clip’e çekebilirsiniz. Clip’te oluşturulan projeler masaüstündeki Premiere yazılımıyla da eş zamanlanabiliyor. Böylelikle mobil cihaz üzerinde oluşturmaya başladığınız projenize masaüstü yazılımdaki daha gelişmiş araçlarla farklı dokunuşlarda bulunabilirsiniz.

Premiere Clip’in iOS versiyonuna geçtiğimiz ekim ayında büyük bir güncelleme gelmişti. Android versiyonu bu güncellemede sunulmuş olanların üstüne herhangi bir yenilik getirmiyor. Ancak Adobe’nin Premiere Clip uygulamasını Android’e getirmesi başlı başına önemli bir adım.

Adobe, masaüstü uygulamaları kadar önemli gördüğü mobil araçların yapımı için uğraşıyor ve ilk kez Android tarafında video düzenleme aracı eksikliğine çözüm bulmak için adım atıyor. Adobe’nin diğer mobil uygulamaları gibi, Premiere Clip Android uygulamasını da de kullanmak ücretsiz. Halbuki Premiere’i masaüstünde kullanmak için bir aboneliğe ihtiyacınız var. Abonelik sayesinde Premiere Clip Android uygulamasını Adobe’nin diğer servislerine kolaylıkla bağlayabilirsiniz.

Adobe’nin iOS tarafından birçok uygulaması bulunuyor, burası şirket için bir nevi test alanı işlevi görüyor. Şimdi Android kullanıcıları da, Adobe’nin en önemli uygulamalarından bir tanesinin mobil versiyonunu kullanmaya başlayarak dışarıda bırakılmadıklarını hissedeceklerdir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER