Teknoloji

Prada, Artemis III göreviyle Ay’a gidecek astronotların giysilerinin tasarımına yardımcı olacak

prada

NASA, 1972 tarihli Apollo 17’nin ardından Ay’a ilk kez insanlı bir yolculuk yapmayı planlıyor. 2025’te yapılması planlanan Artemis III görevinde astronotların araç dışı aktivitelerde giyeceği tulumlar Axiom Space tarafından hazırlanıyor. Axiom Space de bu tulumların tasarımı için İtalyan lüks giyim markası Prada ile birlikte çalışacağını açıkladı.

İki şirket üretim boyunca yakın bir iş birliği yürütecek. Konuyla ilgili olarak Axiom Space CEO’su Michael Suffredini tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Prada’nın hammaddeler, üretim teknikleri ve yenilikçi tasarım konseptleri konusundaki teknik uzmanlığı, yalnızca astronotların Ay yüzeyindeki konforunu sağlamakla kalmayacak; aynı zamanda eski uzay giysilerinde bulunmayan, çok ihtiyaç duyulan insan faktörleri hususlarını da sağlamada ileri teknolojiler sağlayacak.”

Prada: Bu iş birliği insanın yenilikçi gücünün gerçek bir kutlaması

Prada Grup pazarlama direktörü Lorenzo Bertelli ise iş birliğini şu sözlerle değerlendirdi: “Bu, medeniyeti ilerletmek için insanın yaratıcılığının ve yenilikçiliğinin gücünün gerçek bir kutlamasıdır.” Bertelli, şirketinin Luna Rossa yelken takımıyla uzun süredir devam eden iş birliğinin de şirkete bir tecrübe kazandırdığının altını çizdi.

Artemis III misyonu, yalnızca Apollo 17’den bu yana geçen elli yıl nedeniyle değil, aynı zamanda astronotlar Christina Koch ve Victor Glover gibi bir kadının veya farklı ırklardan birinin Ay’a ilk kez gidecek olması nedeniyle özel bir yöne sahip. Axiom Space tarafından yapılan açıklamada Koch’un ekipteki varlığından bahsedilmesi, şirketin lüks bir moda markasıyla iş birliği için alt metin oluşturma çabası olarak yorumlanabilir.

İLGİLİ HABERLER