Teknoloji

Potansiyel müşteriler Apple Watch’un fiyatından memnun

 

apple-watch-4

Apple 2007 yılında iPhone’u piyasaya sürerek dokunmatik ekranlı akıllı telefonlara yönelik bir tüketici ilgisinin oluşmasını sağlamıştı. Şirketin aynı etkiyi 2015’in başlarında piyasaya süreceği Apple Watch ile akıllı saat pazarı için de yaratması oldukça muhtemel gözüküyor. Perakende araştırmaları yapan First Insight tarafından yapılan yeni bir anket, Apple Watch’un oldukça geniş bir potansiyel müşteri kitlesine sahip olduğunu ve bu kitlenin Apple Watch’u diğer akıllı saatlere kıyasla daha modaya uygun bir ürün olarak değerlendirdiğini ortaya koyuyor.

Mashable’a konuşan First Insight’tan Jim Shea, Cupertino merkezli şirketin Apple Watch’u sadece teknoloji meraklılarına yönelik bir cihazdan daha fazlası olarak gösterme stratejisinin işe yaradığını ifade etti. Apple Watch’un özellikle kadınlar arasında oldukça popüler olduğunu belirten Shea, pek çok kadının Apple Watch için başlangıç fiyatının 50 dolar üstüne çıkmayı ve 399 dolar ödemeyi düşündüğünü dile getirdi.

Ortaya çıkan tabloda Apple’ın uyguladığı pazarlama stratejisinin önemli bir rol oynadığını belirtmek gerekiyor. Geçtiğimiz eylül ayında görücüye çıkan Apple Watch, tanıtımının ardından Vogue’un Çin baskısının kapağına çıkmış, Paris Moda Haftası’nda da Vogue’un efsanevi genel yayın yönetmeni Anna Wintour’un katıldığı bir etkinlikle boy göstermişti.

First Insight’ın 966 katılımcıyla gerçekleştirdiği anket sadece Apple Watch üzerine odaklanmıyor. Samsung Gear S, Motorola Moto 360, LG G Watch R, Sony Smartwatch 3 ve Asus Zenwatch gibi rakip ürünler de araştırmanın konusu olurken, tüketici davranışlarının akıllı telefon pazarına paralel biçimde seyrettiği görülüyor. Pek çok tüketici bir Apple ürünü için yüksek bir meblağ ödemeye hazır olduğunu belirtirken, daha uygun fiyatlı bir seçenek arayanların Android Wear modellerine yöneleceği görülüyor.

İLGİLİ HABERLER