Ulaşım

Porsche ve Audi aynı elektrikli otomobil platformunu kullanacak

porsche ve audiPorsche ve Audi için aynı teknik donanımı kullanmak alışılmamış bir durum değil. Volkswagen Grubu’nun şemsiyesi altında yer alan iki şirketin bazı otomobillerinde aynı temel şasi kullanılmıştı. Bu ortaklık, elektrikli otomobil çağında da devam edecek.

Sttutgarter Zeitung gazetesine konuşan Porsche’den Oliver Blume ve Audi’den Rupert Stadler, iki üreticinin ortak bir elektrikli otomobil platformu geliştireceğini açıkladı. Söz konusu platformun kullanıldığı otomobillerin 2021’den itibaren yollarda olacağı belirtildi. Audi’nin söz konusu platformla iki adet sedan ve iki adet SUV üreteceği, Porsche’nin ise üretimini hâli hazırda Macan’ın üretildiği fabrikada yapabileceği ifade edildi. Bu da Porsche’in “Macan’ın elektriklisi” olarak tanımlanabilecek bir otomobili tanıtma ihtimalini yukarıya çekiyor.

Blume, otomobillerin çıkış sıralaması konusunda kararın karbondioksit emisyonu gereksinimleri doğrultusunda verileceğini belirtti.

Porsche ve Audi ekonomik sebeplerle kaynaklarını paylaşıyor

Porsche ve Audi’nin kaynak paylaşımı yapmasının altında ise, tahmin edilebileceği üzere, ekonomik sebepler yatıyor. Blume, her iki şirketin de kendi elektrikli otomobil platformlarını oluşturmasının her iki tarafa da ekstra olarak yüzde 30 maliyet yaratacağına dikkat çekti. Stadler ise platform için 2025’e kadar 10 milyar avronun altında bir paranın harcanmasını öngördüklerini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER