Ulaşım

Porsche uçan otomobil üretme fikrine sıcak bakıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

porsche ucan otomobilYollarda uçarcasına hızlı gidebilen arabaları üretebilen şirketlerden birisi de Porsche. Ancak Alman otomotiv devinden gelecekte gerçekten uçan bir araç gelirse buna pek şaşırmamak gerekiyor. Alman basınına konuşan şirketin satış şefi Detlev von Platen, rakipleriyle daha iyi rekabet edebilmek adına uçan bir yolcu taşıma aracı üretebileceklerini belirtti. Porsche uçan otomobil teknolojisini şehirlerde bir tür taksi servisinin içinde kullanma konusunda istekli görünüyor.

Uçan otomobil geliştirme konusunda Porsche’nin tek başına olmadığını belirtmek gerekiyor. Hâli hazırda pek çok şirket bu amaç doğrultusunda çalışmalar yapıyor. Uçan otomobil geliştirme çalışmalarının ilk örneklerinden biri olan PAL-V isimli araç, Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileniyor.

Detlev von Platen, uçan otomobilde sürücülere pilotaj konusunda kısıtlı da olsa bir kontrol imkanı verebileceklerini belirtti. Porsche yöneticisi, pek çok işlem otomatik olarak gerçekleştiği için bir pilotluk lisansına ihtiyaç duyulmayacağını da sözlerine ekledi.

Porsche uçan otomobil çalışmalarında kullanıma hazır sonuçlara ne zaman erişileceği konusunda bir tarih işaret etmiyor. Ancak gerçeğe dönüştüğü takdirde uçan otomobil teknolojisinin insanların hayatını ciddi anlamda değiştireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER